- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Drapelul SUA, coborât în bernă în memoria victimelor atacului armat din Tennessee
Drapelul Statelor Unite ale Americii din faţa Casei Albe şi a Capitoliului a fost coborât în bernă, marţi, în memoria victimelor atacului armat produs joi la două centre militare din Chattanooga, Tennessee.
Drapelul SUA, coborât în bernă în memoria victimelor atacului armat din Tennessee (Imagine: AFP / Mediafax Foto)
Preşedintele Barack Obama a solicitat ca această măsură să fie aplicată la Casa Albă „în semn de respect pentru victimele actelor de violenţă fără sens care au fost comise”, steagul urmând să rămână coborât până sâmbătă.
Potrivit CNN, Obama a luat această decizie la scurt timp după ce senatorul american Mitch McConnell şi preşedintele Camerei Reprezentanţilor, John Boehner, au anunţat că vor coborî în bernă drapelul din faţa Capitoliului. De altfel, preşedintele SUA a fost criticat de opoziţie pentru că nu a luat această decizie imediat după producerea incidentului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Atacul armat produs joi la două centre militare din statul american Tennessee s-a soldat cu moartea a patru puşcaşi marini şi rănirea altor trei persoane. Atacatorul, identificat ca fiind Mohammad Youssuf Abdulazeez, a fost împuşcat mortal de către forţele de ordine.
Familia atacatorului a precizat, într-un comunicat emis sâmbătă seara, că acesta suferea de mulţi ani de depresie şi a transmis condoleanţe familiilor "victimelor atacului armat comis joi".
FBI investighează atacul ca un act de terorism, dar a precizat că este devreme pentru a specula pe tema motivelor autorului.
Abdulazeez, ai cărui părinţi sunt palestinieni, a efectuat o călătorie în Iordania 2014, îngrijorat de conflictele din Orientul Mijlociu şi de ezitarea SUA şi a altor state de a interveni, potrivit unor prieteni.
El era supărat pentru bombardamentele israeliene din Fâşia Gaza din 2014 şi pentru războiul civil din Siria. "Considera că Iordania, Qatarul, Arabia Saudită şi alte ţări nu făceau destul pentru a ajuta şi erau influenţate puternic de SUA", a afirmat un prieten al atacatorului. Un alt prieten a declarat că Abdulazeez vorbea întotdeauna despre Orientul Mijlociu.
Potrivit celor doi, după ce s-a întors din Iordania, Abdulazeez a achiziţionat trei arme de pe Internet, deşi mai avea două pistoale. Cei doi prieteni au mai spus că prietenul lor consuma ocazional marijuana şi alcool, iar în urmă cu câţiva ani a făcut terapie pentru a se trata.
În urma atacurilor armate, guvernatorii mai multor state americane au decis să sporească măsurile de securitate la centrele de recrutare ale Gărzii Naţionale şi la unităţile militare. Unii dintre ei au cerut chiar înarmarea membrilor Gărzii Naţionale.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO