Drone ucrainene pe teritoriul Rusiei: O bază militară de lângă Volgograd, atacată

Dronele de atac ale Ucrainei au lansat un atac de mare amploare în Rusia, joi dimineaţă, vizând baza aeriană militară Marinovka, din regiunea Volgograd, la aproximativ 72 de kilometri vest de capitala regională.

Urmărește
1333 afișări
Imaginea articolului Drone ucrainene pe teritoriul Rusiei: O bază militară de lângă Volgograd, atacată

Drone ucrainene pe teritoriul Rusiei: O bază militară de lângă Volgograd, atacată

O serie de drone de atac ucrainene au lansat un atac masiv în Rusia, miercuri dimineaţă şi au vizat baza aeriană militară Marinkov, din regiunea Volgograd, la aproximativ 72 de kilometri vest de capitala regională şi la aproximativ 440 de kilometri de zona de conflict din Ucraina.

Surse locale ruseşti au raportat cel puţin 12 explozii în apropierea bazei aeriene ruse, urmate de incendii.

Datele din satelit de la NASA FIRMS au confirmat incendiile în zonele unde sunt staţionate aeronavele Su-34 şi Su-24, precum şi la un depozit de muniţii şi un depozit de combustibil.

Localnicii au distribuit o serie de videoclipuri în care se putea vedea amploarea atacului.

„Treisprezece drone au fost doborâte peste regiunea Volgograd, patru peste regiunea Belgorod, două peste regiunea Voronezh şi câte una peste regiunile Bryansk şi Kursk”, au declarat surse din ministerul rus al Apărării.

Guvernatorul regiunii Volgograd, Andrey Bacharov, a confirmat, la rândul său, atacul cu drone asupra unei instalaţii militare din regiune.

„Forţele de apărare aeriană ale Ministerului Apărării au respins un atac cu drone pe teritoriul Regiunii Volgograd, din zona Marinovka, majoritatea fiind distruse”, a mai spus oficialul rus.

Ucraina nu a comentat atacul până în acest moment.

Canalul rusesc de Telegram Astra a raportat iniţial că locuitorii din Kalach-na-Donu au anunţat un atac cu drone şi un incediu ce a survenit ulterior.

Ulterior, Astra a împărtăşit un mesaj audio obţinut de la un localnic: „Ni s-a spus să ne strângem actele şi că ar putea exista o evacuare”.

Mai mult, localnicii au raportat că de la aerodromul militar Marinovka, din Oktyabrsky, se puteau vedea flăcări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici