Drumurile din Ungaria, blocate de sindicalişti, care protestează faţă de măsurile guvernului

Sindicaliştii ungari vor bloca miercuri, timp de 12 ore, mai multe drumuri de acces către principalele oraşe, în semn de protest faţă de măsurile pe care intenţionează să le adopte guvernul.

Urmărește
393 afișări
Imaginea articolului Drumurile din Ungaria, blocate de sindicalişti, care protestează faţă de măsurile guvernului

Drumurile din Ungaria, blocate de sindicalişti, care protestează faţă de măsurile guvernului (Imagin: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Protestul se va desfăşura în toate cele 19 judeţe, iar sindicaliştii vor bloca benzi ale drumurilor de acces către oraşe, începând cu ora locală 7.00 (6.00, ora României), timp de cel puţin 12 ore.

Confederaţia sindicală Liga a renunţat la planul de a organiza o grevă generală miercuri, decizând în schimb să se alăture protestului sindicatului poliţiştilor, care intenţionează să blocheze mai multe drumuri.

Cu două săptămâni în urmă, Liga convocase o grevă generală pentru data de 29 iunie, însă marţi a anunţat că a renunţat la această acţiune, înaintea negocierilor cu guvernul prevăzute pentru data de 4 iulie.

Confederaţia Liga a decis însă să se alăture protestului sindicatului poliţiştilor, la care vor participa şi alte organizaţii ale angajaţilor din forţele de ordine, care solicită protecţia drepturilor angajaţilor, revenirea la opţiunile de pensionare anticipată şi reînceperea negocierilor tripartite de reconciliere.

Şi sindicatul feroviarilor (VSZ) a anunţat marţi că a amânat greva de două ore programată pentru 29 iunie, până la pronunţarea unei decizii judecătoreşti privind serviciul minim care trebuie asigurat pe perioada protestului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici