- Home
- Externe
- MOSCOVA, (09.09.2019, 01:48)
- Andrei Vacaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Duminică au avut loc alegeri locale şi regionale în Rusia
Duminică au avut loc alegeri locale şi regionale în Rusia, după două luni de proteste organizate în capitala ţării, Moscova, ca urmare a deciziei autorităţilor de a le interzice unor candidaţi din opoziţie sau independenţi să candideze, informează Euronews.
Urmărește
665 afișări
Duminică au avut loc alegeri locale şi regionale în Rusia
Alegerile locale de la Moscova au atras cea mai mare atenţie, în condiţiile în care în acest oraş zeci de mii de persoane au cerut în stradă, în lunile iulie şi august, organizarea de alegeri libere şi corecte.
Mii de persoane au fost reţinute, iar mai mulţi protestatari au fost deja condamnaţi la închisoare pentru „utilizarea violenţei împotriva organelor însărcinate cu aplicarea legii”.
În pofida deciziei autorităţilor de a interzice candidatura unor membri ai opoziţiei sau a independenţilor, la Moscova au existat 225 de candidaţi pentru cele 45 de mandate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Preşedintele ţării, Vladimir Putin, care a votat la Academia de Ştiinţe de la Moscova, a declarat că „în unele ţări sunt 30, 50 sau 100 de candidaţi pe liste”, adăugând că ceea ce contează „nu este cantitatea, ci calitatea”. „Sper să avem candidaţi decenţi”, a mai spus el.
Alexei Navalnîi, lider al opoziţiei şi critic al Kremlinului, a făcut apel la cetăţeni să îi aleagă pe cei mai promiţători dintre candidaţii care se opun partidului lui Putin, Rusia Unită. „Data trecută, Rusia Unită a câştigat 40 din cele 45 de mandate. Dacă obţin mai puţine, este bine”, a spus acesta.
Euronews notează că niciunul dintre candidaţii pro-Kremlin nu a participat la alegeri reprezentând Rusia Unită. Astfel, ei s-au inspirat din candidatura ca independent la Preşedinţie a lui Vladimir Putin, care a luat această decizie după ce partidul său începuse să scadă puternic în sondaje.
Scrutinul de duminică reprezintă un test important pentru autorităţi înaintea alegerilor parlamentare din 2021, care vor fi determinante pentru viitorul politic al ţării, dat fiind faptul că unii speciailişti se aşteaptă ca Putin să se retragă în 2024.
Organizaţia non-guvernamentală Golos, care se ocupă cu monitorizarea alegerilor, a informat că a primit peste 1.500 de plângeri la nivel naţional cu privire la nereguli în desfăşurarea procesului de vot. Cele mai multe sesizări au venit de la Moscova, Sankt Petersburg şi Republica Tatarstan. Golos a adăugat şi că au existat multiple erori în funcţionarea sistemului electronic de vot.
Cu toate acestea, şefa Comisiei Electorale Centrale, Ella Pamfilova, a acuzat ONG-ul că răspândeşte informaţii false, prin includerea unor sesizări din anii trecuţi.
Prezenţa la vot la Moscova a fost una foarte scăzută, de numai 17%, iar sondajele de la ieşirea de la urne nu au fost publicate, întrucât cei mai mulţi dintre alegători au refuzat să spună cu ce partid au votat, a informat Fondul pentru Dezvoltarea Societăţii Civile.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe