După ce au văzut filmul ,,Oppenheimer", mulţi internauţi sunt îngrijoraţi de impactul unei explozii nucleare

  • Filmul ,,Oppenheimer" este despre biografia inventatorului bombei nucleare.
  • Pe 17 iulie 1945, în cadrul testului Trinity, este testată prima bombă nucleară.
  • Un profesor american simulează un atac nuclear asupra New Yorkului.
Urmărește
10929 afișări
Imaginea articolului După ce au văzut filmul ,,Oppenheimer", mulţi internauţi sunt îngrijoraţi de impactul unei explozii nucleare

Filmul ,,Oppenheimer", lansat în contextul războiului din Ucraina şi relansării cursei înarmării nucleare, îi nelişinişteşte pe internauţi, mai ales când există acum 10 ţări dotate cu arme nucleare, cel mai nou deţinător fiind Belarus începând din acest an.

Este şi mai îngrijorător că sunt mii de arme cu hidrogen. Inventatorul bombei atomice chiar s-a opus inventării acesteia.
O bombă cu hidrogen are potenţialul de a fi de 1.000 de ori mai puternică decât bombele atomice detonate la Hiroshima şi Nagasaki. 

Ce s-ar întâmpla dacă o putere inamică ar detona o bombă atomică asupra oraşului în care locuiesc şi care ar fi efectele?
În urmă cu câţiva ani, Alex Wellerstein, un profesor de istorie al ştiinţei de la la Institute of Technology Stevens, a lansat o aplicaţie cunoscută ca Nukemap care redă o hartă interactivă privind efectele armelor nucleare.

Aplicaţia Nukemap poate arăta impactul unei explozii nucleare asupra unor oraşe ca New York City, Londra , Paris sau Moscova. Unde ar putea

Un canal de pe YouTube, Koranos, a realizat un clip cu scenariul detonării unei bombe nucleare asupra New Yorkului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici