După o noapte de negocieri: Diplomaţii din aproape 200 de ţări, prezenţi la summitul de la Katowice, au ajuns la o înţelegere pentru a menţine Acordul de la Paris privind schimbările climatice | VIDEO

Diplomaţii din aproape 200 de ţări au ajuns la o înţelegere pentru a menţine Acordul de la Paris privind schimbările climatice prin adoptarea unui set detaliat de reguli care să ajute la implementarea sa, relatează site-ul publicaţiei The New York Times.

Urmărește
1393 afișări
Imaginea articolului După o noapte de negocieri: Diplomaţii din aproape 200 de ţări, prezenţi la summitul de la Katowice, au ajuns la o înţelegere pentru a menţine Acordul de la Paris privind schimbările climatice | VIDEO

Acordul de la Paris: Diplomaţii din aproape 200 de ţări au ajuns la o înţelegere pentru a menţine acordul privind schimbările climatice | VIDEO (Imagine: Wikipedia)

Înţelegerea, convenită în urma unei nopţi întregi de negocieri care a avut loc în oraşul polonez Katowice, va cere ulterior fiecărei ţări din lume să urmeze un set uniformizat de măsuri standard pentru a îşi măsuri emisiile de gaze. De asemenea, ţările trebuie să îşi reducă emisiile până la următoarea rundă de discuţii, care va avea loc în anul 2020.

Acordul mai cere ţărilor dezvoltate să fie mai clare în privinţa ajutorului pe care intenţionează să îl ofere ţărilor mai puţin dezvoltate pentru a avea mai multă energie nepoluantă şi să-şi construiască rezistenţă împotriva dezastrelor naturale.

Statele Unite au fost de acord cu înţelegerea, în pofida ameninţărilor preşedintelui Donald Trump privind retragerea Washingtonului din Acordul de la Paris. Cu toate acestea, SUA nu se pot retrage în mod formal din Acord până în 2020.

Observatorii au informat că negociatorii americani au lucrat constructiv cu China pentru regulile privind transparenţa.

Mulţi din participanţii la Conferinţa privind Schimbările Climate şi-au exprimat dezamăgirea, considerând că aceste măsuri sunt capabile doar pe jumătate să combată o criză climatică. Emisiile de gaze cu efecte de seră sunt încă în creştere, iar milioane de oameni încă se află în ţări care sunt în pericol de secetă, inundaţii şi focuri de vegetaţie.

Susţinătorii înţelegerii, cu toate acestea, speră că noile reguli vor ajuta la construirea încrederii şi cooperării între state.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici