Earl Attlee: Muncitorii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru M.Britanie decât britanicii

Imigranţii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru Marea Britanie decât fac britanicii, a declarat un oficial din cadrul Ministerului britanic de Interne, Earl Attlee.

Urmărește
554 afișări
Imaginea articolului Earl Attlee: Muncitorii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru M.Britanie decât britanicii

Earl Attlee: Muncitorii români şi bulgari ar putea face mai mult pentru M.Britanie decât britanicii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Potrivit publicaţiei The Daily Mail, oficialul conservator îşi exprima astfel acordul cu declaraţii ale Lordului Davis, un parlamentar laburist, potrivit căruia aceşti imigranţi ar putea plăti ca taxe mai mult decât ar încasa ca ajutoare, la fel ca şi ceilalţi imigranţi UE, mai vechi. Earl Attlee a mai declarat că Guvernul britanic este "foarte mulţumit" de libera circulaţie a persoanelor în interiorul Uniunii Europene, după anularea restricţiilor la 1 ianuarie.

Lordul Davis, membru al Camerei superioare a Parlamentului, fost ministru al Apărării în Guvernul laburist al lui Gordon Brown, l-a întrebat pe Earl Attlee marţi, în Camera Lorzilor, dacă a văzut studiul publicat recent de University College London (UCL), potrivit căruia imigranţii din UE veniţi în ţară în ultimii zece ani au contribuit prin taxe cu bani mai mulţi decât au încasat ca ajutoare, "spre deosebire de britanici".

"Cu alte cuvinte, ne-au furnizat un surplus financiar şi fiscal substanţial, spre beneficiul fiecărui contribuabil din această ţară", a conchis lordul laburist, întrebându-se retoric dacă nu cumva "există posibilitatea ca harnicii români şi bulgari să le calce pe urme" imigranţilor mai vechi.

Earl Attlee i-a răspuns că este de acord cu ideea că românii şi bulgarii vor aduce beneficii economice nete Marii Britanii. El a mai declarat, ulterior, că toate cele trei partide, inclusiv Partidul Conservator, au fost de acord cu anularea restricţiilor după perioada de tranziţie de şapte ani. "De aceea suntem foarte mulţumiţi de aderarea României şi Bulgariei la UE şi de libera circulaţie a acestor oameni de la 1 ianuarie", a spus el.

Un profesor emerit de statistică de la UCL, Mervyn Stone, şi statisticianul Nigel Williams, de la grupul de reflecţie Civitas (dreapta), au sugerat că studiul citat de lordul laburist este o lucrare "în mod fatal defectuoasă". Ei au criticat metodologia utilizată pentru evidenţierea impactului imigranţilor asupra locuinţelor şi reţelei de transport.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici