- Home
- Externe
- LONDRA, (01.08.2011, 10:03)
- Ioana Bojan , Ioana Bojan ,
Echipa de intervenţie trimisă de UE la frontierele Greciei este neputincioasă în faţa imigraţiei ilegale
Echipa de Intervenţie Rapidă la Frontiere (RABIT) trimisă de Uniunea Europeană la graniţele Greciei pentru a preveni imigraţia ilegală este neputincioasă, în pofida costurilor mari pe care le presupune şi a echipamentelor performante.
Urmărește
3244 afișări
Echipa de intervenţie trimisă de UE la frontierele Greciei este neputincioasă în faţa imigraţiei ilegale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Echipa a fost trimisă în noiembrie în Grecia, pentru a ajuta la combaterea imigraţiei ilegale pe la graniţa cu Turcia.
Ofiţerii din cadrul RABIT nu pot însă întoarce imigranţii din drum şi nici nu-i pot trimite în ţările de origine, se arată într-un raport întocmit de membri ai Comisiei pentru Afaceri Interne a Camerei Comunelor, care au vizitat echipa, relatează The Daily Mail, în ediţia electronică.
"Ei nu pot intercepta imigranţii până când nu trec graniţa în Grecia şi nici nu îi pot trimite înapoi", afirmă raportul. Ofiţerii nu pot opri imigranţii înainte de a trece graniţa deoarece ei acţionează în cadrul UE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Protest AUR față de anularea alegerilor prezidențiale. Românii care mărșăluiesc pe străzile din București cer demisia lui Iohannis și reluarea turului 2
-
Milanovic, pe cale să câştige alegerile prezidenţiale din Croaţia, potrivit unui exit poll
-
Popularitatea lui Emmanuel Macron în rândul francezilor, în cădere liberă. Cea mai mică rată de aprobare din ultimii şase ani
-
Polonia susţine cererea lui Trump ca ţările NATO să majoreze cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB
Echipa, care face parte din agenţia de frontiere europeană Frontex, nu are puterea nici să trimită imigranţii înapoi în ţările de origine, decât dacă pot dovedi de unde au venit. Dar mulţi imigranţi îşi distrug documentele, astfel că este imposibil de stabilit ţara de origine.
Aproximativ o jumătate dintre imigranţii ilegali care încearcă să intre în UE vin pe la graniţa terestră de 200 de kilometri dintre Turcia şi Grecia. Raportul parlamentarilor britanici afirmă că aceasta este principalul punct de trecere pentru imigranţii care încearcă să ajungă în Europa. Potrivit raportului, controlul frontierelor trebuie consolidat în Turcia, înainte ca această ţară să poată adera la UE.
Citește pe alephnews.ro: Incendiile din Los Angeles fac prăpăd. Ioan Alex povestește despre focurile devastatoare de la fața locului
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Senzori pentru albine și ciuperci ca materiale de construcție: Care sunt inovațiile care vor remodela viața în 2025
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum arată iadul, porivit unui bărbat care a murit timp de 3 minute. Ce a văzut: 'Extrem de...
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe