Retragerea lui Biden din cursă produce confuzii în rândul republicanilor: Echipa lui Trump se grăbeşte să orienteze campania spre atacarea vicepreşedintei Kamala Harris

Donald Trump se străduieşte să îşi orienteze campania împotriva Kamalei Harris, care să fie marcată de atacuri la adresa activităţii acesteia în calitate de vicepreşedinte al SUA, dar şi a trecutului său în California.

Urmărește
526 afișări
Imaginea articolului Retragerea lui Biden din cursă produce confuzii în rândul republicanilor: Echipa lui Trump se grăbeşte să orienteze campania spre atacarea vicepreşedintei Kamala Harris

Retragerea lui Biden din cursă produce confuzii în rândul republicanilor: Echipa lui Trump se grăbeşte să orienteze campania spre atacarea vicepreşedintei Kamala Harris

După ce Joe Biden şi-a anunţat duminică retragerea din cursa prezidenţială, vicepreşedinta Kamala Harris are susţinerea acestuia pentru ca ea să fie candidatul democrat la alegerile din luna noiembrie.

Campania lui Trump o consideră pe Harris drept prezumtiva candidată democrată, mai ales după ce Biden şi-a dat sprijinul, şi a început să pregătească dosare de cercetare a opoziţiei împotriva ei în ultimele săptămâni, scrie The Guardian.

Comitetele de acţiune politică aliniate lui Trump, cum ar fi MAGA Inc, ar urma să declanşeze un val de atacuri împotriva lui Harris, inclusiv o reclamă televizată în valoare de 5 milioane de dolari în state-cheie precum Pennsylvania, Georgia şi Arizona, prezentând-o pe aceasta drept marioneta administraţiei Biden.

Retorica împotriva lui Biden s-ar putea întoarce împotriva lui Trump

Până în acest moment, mai multe nume importante şi-au anunţat public susţinerea pentru Kamala Harris ca să fie candidatul democrat în cursa pentru Casa Albă, Joe Biden făcând apel democraţilor să o numească oficial. Cu toate acestea, Harris nu are susţinerea oficială a întregului partid, iar faptul că nu este clar ce candidat va fi propus de către democraţi încurcă şi mai mult strategia de campanie a echipei lui Trump.

Campania lui Trump a fost întotdeauna concepută pentru a învinge o singură persoană – Joe Biden – invocând linii de atac împotriva lui privind vârsta şi acuitatea mintală. Acum, acestea nu mai pot fi folosite şi se pot întoarce chiar împotriva lui Trump de către democraţi, dat fiind faptul că acesta va fi acum cel mai în vârstă candidat.

Echipa de campanie a lui Trump a emis efectiv o directivă internă luna trecută pentru a se asigura că angajaţii săi nu fac prea multe presiuni pentru a-l impinge real pe Biden să renunţe, temându-se că ar putea contribui la împingerea acesteia peste limită, a raportat The Guardian.

Potenţialele avantaje ale Kamalei Harris în cursa împotriva lui Trump

Harris a fost mai vocală în ceea ce priveşte dreptul la avort, o problemă pe care Trump a spus consilierilor că o consideră o pierdere în cadrul campaniei electorale, după ce republicanii au înregistrat rezultate foarte slabe în alegerile intermediare din 2022, ca urmare a anulării de către Curtea Supremă a SUA a hotărârii Roe v Wade.

Pe de altă parte, activitatea anterioară a lui Harris în calitate de procuror ar putea evidenţia în mod negativ recenta condamnare penală a lui Trump în New York pentru cele 34 de capete de acuzare în care a fost găsit vinovat de acoperirea unei scheme de ascundere a banilor pentru a influenţa alegerile din 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici