Echipajul submarinului Titan ştia că va muri înainte de implozie: „echipajul şi-ar fi dat seama exact ce se întâmplă”

Echipajul de la bordul submersibilului Titan, care a făcut implozie anul trecut în timp ce se scufunda spre epava Titanicului, era probabil conştient în ultimele clipe că urma să moară, susţine un nou proces intentat pentru ucidere din culpă, potrivit The Guardian.

Urmărește
10521 afișări
Imaginea articolului Echipajul submarinului Titan ştia că va muri înainte de implozie: „echipajul şi-ar fi dat seama exact ce se întâmplă”

Echipajul submarinului Titan ştia că va muri înainte de implozie: „echipajul şi-ar fi dat seama exact ce se întâmplă”

Familia unui explorator francez – care a murit în implozia submarinului Titan – a intentat un proces în valoare de peste 50 de milioane de dolari, afirmând că echipajul a experimentat „teroare şi angoasă mentală" înainte de dezastru şi acuzând operatorul submersibilului de neglijenţă gravă.

Paul-Henri Nargeolet, exploratorul francez cunoscut drept „domnul Titanic", participase la 37 de scufundări anterioare la epavă şi se afla la bordul submersibilului atunci când acesta s-a defectat catastrofal în iunie 2023, în timpul unei călătorii la locul unde se afla epava Titanicului, scrie The Guardian.

„Deşi cauza exactă a eşecului nu poate fi determinată niciodată, experţii sunt de acord că echipajul Titanului şi-ar fi dat seama exact ce se întâmplă", se arată în proces.

„Bunul simţ dictează că echipajul era conştient că urma să moară, înainte de a muri".

Potrivit CNN, procesul subliniază faptul că „este foarte posibil ca echipajul să fi auzit zgomotul crepitant al fibrei de carbon devenind din ce în ce mai intens pe măsură ce greutatea apei a apăsat pe carena Titanului”.

Toţi cei cinci membri ai echipajului au murit. Ceilalţi erau exploratorul britanic Hamish Harding, omul de afaceri pakistanez britanic Shahzada Dawood şi fiul său Suleman, precum şi directorul executiv al Oceangate – compania care a fabricat submersibilul – Stockton Rush.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici