Echipajul vasului elen eliberat de piraţi include cetăţeni din Siria, Sri Lanka şi Georgia

Cargoul grecesc MV Genius eliberat vineri seara de piraţii somalezi este în drum spre Arabia Saudită, a anunţat sâmbătă Ministerul grec al Marinei Comerciale, precizând că cei 19 membri ai echipajului sunt cetăţeni din Siria, Sri Lanka şi Georgia.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului Echipajul vasului elen eliberat de piraţi include cetăţeni din Siria, Sri Lanka şi Georgia

Echipajul vasului elen eliberat de piraţi include cetăţeni din Siria, Sri Lanka şi Georgia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cargoul MV Genius, care aparţine unei companii maritime elene şi navighează sub pavilion liberian, transportă produse chimice şi a fost capturat la 27 septembrie în largul Somaliei, fiind eliberat vineri seara.

Conform ministerului grec, cei 19 membri ai echipajului sunt cetăţeni din Siria, Sri Lanka şi Georgia. Un oficial al serviciilor maritime din Kenya afirmase vineri că marinarii sunt de naţionalitate română.

Alte două cargouri care au legătură cu Grecia, Centauri şi Căpitan Stephanos, au fost capturate în septembrie în largul Somaliei.

Echipajele lor sunt în curs de negocieri cu piraţii, conform ultimelor informaţii obţinute de ministerul grec de la Biroul Maritim Internaţional (BMI).

Grecia participă la forţa navală din regiune şi a trimis deja o fregată în zonă. Ea a promis un elicopter în cadrul misiunii Uniunii Europene din zonă împotriva piraţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici