- Home
- Externe
- (15.11.2023, 09:42)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Raport: Economiile asiatice, urgentate să sporească utilizarea energiei eoliene şi solare pentru a menţine încălzirea globală sub 1,5 grade Celsius
- Economiile asiatice, inclusiv Japonia, Coreea de Sud şi Vietnam, trebuie să crească ponderea energiei regenerabile de la 6% la cel puţin 50% până în 2030 pentru a respecta obiectivul de limitare a încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, conform unui raport al Agora Energiewende.
- Raportul evidenţiază necesitatea unei "schimbări de paradigmă" pentru a accelera tranziţia către energie eoliană şi solară, inclusiv eliminarea subvenţiilor pentru combustibilii fosili şi modernizarea reţelelor pentru a gestiona variabilitatea acestor surse, subliniind că tehnologiile eoliene şi solare pot fi integrate mai eficient decât se aşteaptă operatorii sistemelor energetice.
Urmărește
172 afișări
Raport: Economiile asiatice, urgentate să sporească utilizarea energiei eoliene şi solare pentru a menţine încălzirea globală sub 1,5 grade Celsius
Pentru a atinge obiectivul limitării încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, nouă mari economii asiatice trebuie să crească ponderea energiei regenerabile de la 6% la cel puţin 50% până în 2030, conform unui raport al unor experţi germani, lansat miercuri. Studiul, realizat de cercetătorii de la Agora Energiewende din Berlin, a analizat planurile energetice ale ţărilor în curs de dezvoltare, precum Indonezia şi Vietnam, dar şi ale ţărilor mai dezvoltate, cum ar fi Japonia şi Coreea de Sud, care se numără printre ţările cu cele mai mari ponderi de emisii de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor, scrie Associated Press.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Studiul a analizat planurile energetice ale Japoniei, Coreei de Sud, Vietnamului, Indoneziei, Filipinelor, Thailandei, Pakistanului, Bangladeshului şi Taiwanului.
Aproximativ o treime din această energie regenerabilă ar trebui să provină din surse eoliene şi solare, conform raportului. O cincime ar trebui să fie generată din hidroenergie şi alte surse curate, iar restul din surse fosile. Chiar dacă aceste ţări nu includ China, cel mai mare emiţător de carbon din lume, şi India, un alt contributor major, ele trebuie să adauge 45-55 de gigawaţi de energie solară şi 20 de gigawaţi de energie eoliană în fiecare an pentru a respecta limita de 1,5°C.
Raportul evidenţiază că economiile asiatice au o dependenţă semnificativă de combustibilii fosili, iar planurile naţionale nu sunt aliniate cu angajamentele climatice ambiţioase anunţate de guvernele lor. Pentru a evita depăşirea limitelor stabilite şi pentru a limita investiţiile în infrastructura combustibililor fosili, raportul sugerează utilizarea tehnologiilor dovedite, cum ar fi energia eoliană şi solară.
Chiar dacă tehnologiile eoliene şi solare devin din ce în ce mai ieftine în fiecare an, printre alte naţiuni asiatice, doar Japonia şi Vietnam obţin mai mult de o zecime din capacitatea lor de producţie din vânt şi soare. Raportul subliniază nevoia unei "schimbări de paradigmă" pentru a accelera tranziţia către energie eoliană şi solară, inclusiv eliminarea subvenţiilor pentru petrol şi gaze care fac sursele regenerabile mai puţin competitive.
Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a subliniat necesitatea unei "supernove a ambiţiei climatice" după ce o analiză ONU a arătat că planurile climatice ale ţărilor rămân în urmă faţă de ceea ce este necesar pentru a atinge obiectivele stabilite. Raportul face apel la o "schimbare de paradigmă" pentru a accelera tranziţia către energia eoliană şi solară. Aceasta ar include eliminarea subvenţiilor pentru petrol şi gaze, care fac ca sursele regenerabile de energie să fie mai puţin competitive, simplificarea obstacolelor birocratice, cum ar fi permisele, alături de facilitarea investiţiilor.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe