- Home
- Externe
- SOFIA, (21.11.2012, 18:39)
- Iuliana Enache
Ecosistemul Dunării, în pericol după scufundarea unei nave în largul portului Ruse
Carburantul riscă să se scurgă din rezervorul navei care s-a scufundat în largul portului fluvial Ruse, pe Dunăre, ceea ce ar putea avea "consecinţe grave", a apreciat miercuri organizaţia pentru protecţia mediului World Wildlife Fund (WWF).
Urmărește
577 afișări
Ecosistemul Dunării, în pericol după scufundarea unei nave în largul portului Ruse (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Nava s-a scufundat la 9 noiembrie cu 20 de tone de carburant în rezervor, dar informaţiile referitoare la accident au fost publicate abia marţi.
Şeful administraţiei maritime din Ruse, Gheorghi Ivanov, a explicat că autorităţile portuare au încercat să limiteze orice poluare provenind de la acest vapor, dar pentru moment nu au reuşit să extragă carburantul din rezervor.
"În prezent nu există deversări de petrol în Dunăre", a precizat el pentru televiziunea publică bulgară BNT.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Protest în Capitală: Un bărbat asupra căruia a fost găsită o sumă mare bani, dus la poliţie
-
Criza politică din Coreea de Sud. Preşedintele Yoon nu va participa la audierea de punere sub acuzare. Motivul invocat
-
Zelenski le cere aliaţilor să-şi onoreze promisiunile privind livrările de arme către Ucraina
Deversările de produse petrochimice formează un strat fin la suprafaţa apei care împiedică oxigenul să pătrundă în apă. Peştii sau organismele acvatice ar putea să fie astfel sufocate, a explicat miercuri WWF într-un comunicat.
"Majoritatea zonelor mlăştinoase (...) din Bulgaria şi de pe cursul inferior al Dunării, cum ar fi mlaştina Kalimok sau lacul Srebarna, sunt situate în aval de Ruse. Întârzierea de zece zile cu care au fost divulgate informaţiile ar putea însemna că este prea târziu pentru protejarea acestor zone", a regretat WWF.
"Mareele negre sunt deosebit de periculoase pentru păsările acvatice sălbatice. Acestea îşi pot murdări penele, care încetează să mai fie impermeabile. Toxicitatea produselor petroliere poate, de asemenea, să ucidă direct păsările", a precizat WWF.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Iranul desfăşoară exerciţii militare în apropierea unităţilor nucleare. „Puterea” reunește membri ai armatei şi ai Gărzilor Revoluţionare islamice
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Documentele Reginei Elisabeta urmează să fie făcute publice în curând. Experții se tem de cenzurarea acestora
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe