- Home
- Externe
- QUITO, (26.08.2012, 12:20)
- Valentin Vidu - Mediafax ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ecuadorul consideră încheiat incidentul cu Marea Britanie referitor la Julian Assange
Preşedintele ecuadorian Rafael Correa consideră încheiat un incident diplomatic cu Marea Britanie creat în urma unor "ameninţări" britanice de a pătrunde în sediul ambasadei ecuadoriene în vederea arestării fondatorului site-ului WikiLeaks Julian Assange.
Urmărește
1277 afișări
Julian Assange (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Noi considerăm că nefericitul incident este încheiat. A fost o eroare gravă din partea diplomaţiei britanice să spună că (britanicii) vor intra în (incinta) ambasadei noastre", a declarat şeful statului ecuadorian.
"Este un lucru bun că Marea Britanie a renunţat la ameninţare. Noi vom proceda ca şi cum nu am fi primit niciodată vreo ameninţare. De-acum înainte trebuie căutată o soluţie comună, pe calea dialogului, în cazul lui Julian Assange", a adăugat Correa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Este un lucru bun să reluăm calea diplomatică a negocierilor (...) şi să căutăm o soluţie comună, fără să abdicăm vreun moment de la principiile noastre, fără să negociem vreodată drepturile omului în cazul unei persoane", a continuat preşedintele.
Correa a adăugat că o soluţie implică fie un transfer al lui Julian Assange în Suedia, cu condiţia ca acesta să nu fie extrădat către o ţară terţă, fie acordarea de către Marea Britanie a unui permis de liberă trecere pentru ca fondatorul WikiLeaks să poată părăsi ambasada ecuadoriană de la Londra şi să meargă unde doreşte.
La 16 august, Ecuadorul i-a acordat azil politic fondatorului australian al site-ului specializat în publicarea de informaţii WikiLeaks Julian Assange, în vârstă de 41 de ani, care încearcă să scape de o extrădare în Suedia, unde este acuzat de viol şi agresiune sexuală.
Assange afirmă că se teme că va fi transferat în Statele Unite pentru a răspunde unor acuzaţii de spionaj, în urma divulgării de către site-ul său a peste 250.000 de telegrame diplomatice, ceea ce i-ar putea aduce o condamnare la moarte.
Însă Marea Britanie refuză să îl lase să părăsească teritoriul britanic.
Preşedintele ecuadorian şi-a exprimat satisfacţia faţă de "retractarea" Londrei, într-o notă diplomatică, în care Marea Britanie anunţă, potrivit acestuia, că "nu s-a gândit niciodată să pătrundă în ambasada (ecuadoriană), că nu a existat niciodată nicio ameninţare".
Vineri, în cadrul unei reuniuni ministeriale a Organizaţiei Statelor Americane (OEA), Marea Britanie, prin intermediul observatorului său permanent la OEA Philip Barton, a invitat "Guvernul ecuadorian să reia cât mai rapid posibil dialogul constructiv", dând totodată asigurări că ţara sa "nu a proferat niciun moment ameninţări la adresa Ambasadei Ecuadorului".
OEA şi-a exprimat "solidaritatea şi susţinerea" faţă de Ecuador, îndemnând cele două ţări să "continue negocierile".
Correa nu a precizat când vor fi reluate contactele cu scopul soluţionării situaţiei fondatorului WikiLeaks.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe