Efectele atacurilor din Daghestan. Autorităţile interzic purtarea vălului islamic

  • Autorităţile islamice din regiunea Daghestan din Caucazul de Nord al Rusiei le-au interzis temporar femeilor să poarte vălul tradiţional.
  • Măsura a fost luată la solicitarea autorităţilor ruse, ca urmare a atacurilor teroriste din regiune care au vizat biserici şi sinagogi.
1749 afișări
Imaginea articolului Efectele atacurilor din Daghestan. Autorităţile interzic purtarea vălului islamic

Efectele atacurilor din Daghestan. Autorităţile interzic purtarea vălului islamic

Liderii musulmani din regiunie au anunţat pe Telegram că introduc o interdicţie „temporară” a purtării niqabului, după un apel din partea ministerului rus al politicii privind naţionalităţile şi afacerile religioase. Interdicţia va rămâne în vigoare „până când ameninţările identificate vor fi eliminate şi se va ajunge la o nouă concluzie”, potrivit Reuters.

Ancheta a arătat cu unul dintre bărbaţii înarmaţi, implicaţi în atacul din 23 iunie, a încercat să scape îmbrăcând un niqab. Niqabul este un văl care acoperă cea mai mare parte a feţei şi a corpului. Acesta este interzis în mai multe ţări europene.

22 de persoane au fost ucise în atacuri simultane asupra bisericilor ortodoxe, sinagogilor şi punctelor de control ale poliţiei din Daghestan, pe 23 iunie. Forţele de securitate au declarat că au ucis cinci atacatori în timpul luptelor. Între anii 2000 şi 2010, Daghestanul a fost afectat de o insurgenţă islamistă care s-a răspândit în Cecenia vecină.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici