- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (25.01.2023, 18:25)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Efectele inflaţiei: egiptenii fac împrumuturi pentru a cumpăra cărţi
Egiptenii fac împrumuturi pentru a cumpăra cărţi din cauza inflaţiei care creşte vertiginos.
Urmărește
368 afișări
Efectele inflaţiei: egiptenii fac împrumuturi pentru a cumpăra cărţi
Inflaţia galopantă i-a determinat pe egipteni să cumpere cărţi în rate, la fel ca alte obiecte costisitoare, cum ar fi autoturismele şi electrocasnicele.
„O carte a devenit un obiect de lux aici, în Egipt. Nu este un produs de bază, precum mâncarea, iar oamenii economisesc pe lux", a explicat Mohammed El-Baaly de la Editura Sefsafa, potrivit BBC.
El a vorbit în cadrul Târgului Internaţional de Carte de la Cairo, care anul trecut a atras două milioane de persoane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În condiţiile în care preţurile cărţilor au crescut de cel puţin două ori, unii autori egipteni au redus numărul de personaje şi descrieri pentru a scurta cărţile.
„Costul hârtiei şi al cernelii a crescut enorm. Costul unei tone de hârtie este acum de aproape patru ori mai mare decât la începutul anului", a mai spus El-Baaly.
Alţi autori au tipărit cărţile în străinătate şi produc mai puţine exemplare, deoarece se aşteaptă la scăderea cererii.
Teama de o scădere a numărului de cumpărători la târgul de carte din acest an, cel mai vechi şi mai mare târg de acest tip din lumea arabă şi un eveniment major pentru industria de profil, a dus la ideea de a plăti în rate. Asociaţia editorilor egipteni susţine că, în prezent, clienţii pot cumpăra o carte, plătind nouă rate şi o dobândă de 1,5%.
Autoarea Dina Afifi, care scrie cărţi pentru adolescenţi, speră ca acest sistem să stimuleze vânzările în scădere. Ea a dezvăluit că aspectul ultimei sale cărţi despre faraoni a fost schimbat pentru a reduce costurile de producţie.
„Cartea mea a fost redimensionată, redusă la doar 60 de pagini de la aproximativ 100, din cauza creşterii costurilor de tipărire", a declarat ea pentru BBC.
În ultimele luni, creşterea inflaţiei a redus puterea de cumpărare a egiptenilor care au îndurat deja ani de austeritate şi de crize economice.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe