- Home
- Externe
- (27.10.2022, 11:00)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elefanţii însetaţi reprezintă o nouă problemă pentru fermierii din Kenya care sunt afectaţi de secetă
Oamenii din Taita-Taveta au fost nevoiţi să găsească modalităţi ingenioase de a ţine la distanţă fauna sălbatică pe măsură ce concurenţa pentru resurse creşte.
Urmărește
705 afișări
Hepta
Când Francis Mutuku s-a stabilit în urmă cu 35 de ani în Marungu, în Comitatul Taita-Taveta din sud-estul Kenyei, nu avea nicio îngrijorare cu privire la hrană.
Pe atunci veneau ploile la timp pentru a-i asigura recolta de pe urma căreia se alegea cu vreo 60 de saci cu porumb şi 20 de saci cu fasole, cât să aibă un surplus de vânzare.
În plus, a existat o convieţuire „paşnică” între familia sa şi animalele sălbatice care cutreieră regiunea. Ferma de două hectare a lui Mutuku se învecinează cu 33 de specii ale vieţii sălbatice, dar şi cu alte ferme private şi vastul parc naţional Tsavo.
ULTIMELE ȘTIRI
-
WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
-
Tîlvăr: Ne asigurăm că Armata României are acces la cele mai avansate tehnologii şi echipamente
-
Ciolacu: Această coaliţie a funcţionat în parametrii aşteptaţi de români. Bolojan - posibil partener
-
Ucraina şi Germania discută despre un „răspuns decisiv” la implicarea Coreei de Nord în război
„Nu am avut probleme cu elefanţii. Era destulă hrană pentru toţi”, spune Mutuku.
Dar când reporterii de la Guardian l-au întâlnit luna trecută, Mutuku era un om abătut. Nu poate planta încă deoarece nu ştie când vor veni ploile. Acesta este al treilea an consecutiv de secetă care a afectat nu numai oamenii, ci şi animalele.
„Experţii spun că suferim pentru că oamenii din ţările bogate au poluat atmosfera”, spune Mutuku. „Nu mai pot planta porumb şi trebuie să trec la culturi care durează puţin timp până cresc şi care necesită puţină apă, cum ar fi fasolea mung”.
Seceta a adus animalele sălbatice mai aproape de fermieri, în special elefanţii care caută prin împrejurimi după hrană şi apă. Un elefant matur poate consuma hrană de aproximativ 200 kg şi 200 de litri de apă pe zi.
În săptămâna vizitei noastre, nouă elefanţi (dintre care doi erau adulţi şi şapte erau pui) au trecut pe lângă casa lui Mutuku şi i-au distrus rezervoarele de stocare a apei.
Rachel Kennedy, care locuieşte aproape de Mutuku, spune că seceta le determină pe animalele sălbatice să nu se mai teamă de oameni.
„Când plantăm, ele vin”, spune ea. „Când nu plantăm, ele tot vin. Batem acoperişul din tablă de pe casele noastre, dar se obişnuiesc cu zgomotul. Le ameninţăm cu torţe aprinse şi tot nu fug. Nu poţi face nimic când te confrunţi cu o turmă de 14 elefanţi”.
Tsavo găzduieşte aproape 15.000 de elefanţi, sau 37% din populaţia de elefanţi din Kenya, conform recensământului faunei sălbatice de anul trecut . Şi în timp ce ţara s-a luptat din greu pentru a creşte numărul de elefanţi, ministrul turismului, Najib Balala, a declarat pentru BBC la începutul acestui an că criza climatică ucide „de 20 de ori mai mulţi elefanţi decât braconajul”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Noul medicament Novo împotriva obezității promite rezultate spectaculoase în lupta cu kilogramele în plus. Ce efecte are asupra organismului
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Regina Spaniei a fost împroșcată cu noroi de localnici în Valencia. Cum au reacționat Regele și Premierul în fața acestor proteste
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă tinerică
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe