- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elicopterele fără pilot ale Marinei americane vor rămâne la sol ca urmare a unor accidente
Elicopterele fără pilot ale Marinei americane, MQ-8B Fire Scout, au fost reţinute la sol pentru o durată nedeterminată după pierderea a două aparate de zbor în câteva zile în urma unor accidente, a transmis Marina americană.
Elicopterele fără pilot ale Marinei americane vor rămâne la sol ca urmare a unor accidente
"În urma recentelor incidente, Marina a suspendat temporar operaţiunile aeriene pentru cele 14 aparate Fire Scout cuprinse în inventar pentru a revizui procedurile operaţionale şi perfomanţele sistemului", afirmă Marina într-un comunicat.
Primul accident a avut loc la 30 martie în largul coastei africane. Din cauza unei defecţiuni la sistemul de comunicaţii, aparatul nu a reuşit să intre în contact cu semnalizatorul folosit pentru aterizarea aparatului pe fregata USS Simpson. Piloţii aparatului au fost obligaţi să efectueze o aterizare forţată în apropierea navei. Aparatul Fire Scout a fost apoi recuperat, conform Marinei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Al doilea accident a avut loc la mai puţin de o săptămână după, la 6 aprilie, în nordul Afganistanului. Aparatul efectua o "misiune de supraveghere de rutină" când s-a prăbuşit dintr-un motiv încă necunoscut.
Aparatele Fire Scout, care au efectuat primul zbor în decembrie 2006, este destinat să echipeze mai ales viitoarele nave de război litoral (LCS). Măsoară 7 metri lungime, 3 metri înălţime şi poate zbura cu 200 de kilometri pe oră la 6.000 de metri altitudine timp de 8 ore.
Aparat de recunoaştere şi supraveghere aeriană, acesta este utilizat pentru misiuni de luptă împotriva piraţilor maritimi, ca susţinere pentru a asigura securitatea navelor când traversează strâmtoarea Ormuz şi în Afganistan. Marina ar trebui să achiziţioneze 168 de aparate în total, conform Pentagonului.
Unul dintre aceste aparate, aflat la bordul unei fregate, a fost pierdut în iunie în cadrul operaţiunii din Libia.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO