Elon Musk, dat în judecată de investitorii Twitter pentru "manipularea" acţiunilor
Elon Musk a fost dat în judecată de investitorii Twitter, care susţin că a manipulat în scădere preţul acţiunilor companiei, în timp ce directorul executiv al producătorului de automobile electrice Tesla Inc pregăteşte o ofertă de preluare a platformei de socializare în valoare de 44 mld. dolari.
Investitorii au declarat că Musk a economisit 156 de milioane de dolari prin faptul că nu a dezvăluit că a cumpărat mai mult de 5% din Twitter până la 14 martie, scrie Reuters. Ei au cerut să fie certificaţi ca grup şi să li se acorde o daune punitive şi compensatorii.
De asemenea, au dat în judecată şi Twitter, argumentând că societatea avea obligaţia de a investiga comportamentul lui Musk, dar nu cer daune de la firmă.
Investitorii au declarat că Musk a continuat să cumpere acţiuni după aceea, iar în cele din urmă a dezvăluit la începutul lunii aprilie că deţinea 9,2% din companie, potrivit plângerii depuse miercuri la tribunalul federal din San Francisco.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Simion: Nu ne eschivăm, este un protest al poporului român, noi doar oferim platforma legală
-
Serbia, între sancţiunile SUA şi criza gazelor: lovitură dublă pentru Belgrad
-
Weekend agitat din punct de vedere seismic în România.Cinci cutremure s-au produs începând de vineri
"Prin întârzierea dezvăluirii participaţiei sale la Twitter, Musk s-a angajat în manipularea pieţei şi a cumpărat acţiuni Twitter la un preţ artificial de scăzut", au declarat investitorii, conduşi de William Heresniak, rezident în Virginia.
Nici Musk şi nici avocatul său nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii. Twitter a refuzat să comenteze.
Acţiunile Tesla se tranzacţionau joi după-amiază la aproximativ 713 dolari, în scădere de la peste 1.000 de dolari la începutul lunii aprilie.
Momentul în care Musk şi-a dezvăluit participaţia a declanşat deja o investigaţie a Comisiei americane pentru valori mobiliare şi burse (SEC), a relatat Wall Street Journal la începutul acestei luni.
SEC cere oricărui investitor care cumpără o participaţie de peste 5% într-o companie să îşi dezvăluie participaţiile în termen de 10 zile de la depăşirea pragului.
Investitorii au mai spus că criticile publice ale lui Musk la adresa companiei, inclusiv un tweet din 13 mai în care afirma că achiziţia a fost "suspendată temporar" până când Twitter va dovedi că roboţii de spam reprezintă mai puţin de 5% din utilizatorii săi, au reprezentat o încercare de a determina şi mai mult scăderea preţului acţiunilor.
Musk a promis miercuri o finanţare suplimentară de 6,25 miliarde de dolari pentru a-şi finanţa oferta pentru Twitter, semn că încă lucrează pentru a finaliza tranzacţia.
Musk a fost dat în judecată la începutul acestei luni la Delaware Chancery Court de către un fond de pensii din Florida, care a încercat să oprească tranzacţia pe motiv că alţi acţionari importanţi ai Twitter au sprijinit preluarea, ceea ce reprezintă o încălcare a legii din Delaware.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO