Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump

Elon Musk intenţionează să aloce aproximativ 45 de milioane de dolari în fiecare lună unui nou fond care îl susţine pe Donald Trump pentru preşedinţia SUA, potrivit Wall Street Journal.

Urmărește
4987 afișări
Imaginea articolului Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump

Elon Musk promite 45 de milioane de dolari pe lună pentru alegerea lui Trump

Donaţiile lui Musk vor merge către un grup politic numit America PAC, care se va concentra pe promovarea înregistrării alegătorilor, a votului anticipat şi a votului prin corespondenţă în rândul rezidenţilor din statele în schimbare înainte de alegerile generale din noiembrie, a raportat Journal, citând persoane familiarizate cu această chestiune.

Musk este unul dintre principalii susţinători ai noului fond, printre ceilalţi numărându-se co-fondatorul Palantir Joe Lonsdale, fostul ambasador al SUA în Canada Kelly Craft şi investitorii în criptomonede Tyler şi Cameron Winklevoss.

Fondatorul Tesla a susţinut oficial candidatura lui Trump la preşedinţia SUA sâmbătă, după ce fostul preşedinte a supravieţuit unui atac armat la un miting politic din Butler, Pennsylvania.

„Îl susţin pe deplin pe preşedintele Trump şi sper la recuperarea sa rapidă", a scris Musk pe platforma de social media X, pe care a achiziţionat-o în 2022.

Musk, cel mai bogat om din lume cu o avere netă estimată la 250 de miliarde de dolari, a devenit din ce în ce mai apropiat de Trump pe parcursul alegerilor din SUA din 2024.

În martie, cei doi s-au întâlnit personal în timpul unui mic dejun al donatorilor găzduit la reşedinţa din Florida a miliardarului Nelson Peltz.

Deşi donaţiile individuale pentru campanii în Statele Unite sunt plafonate la 3.300 de dolari de persoană, lacunele din sistemul de finanţare a campaniilor permit mega-donatorilor politici să contribuie la fonduri cunoscute sub numele de comitete de acţiune politică sau "PAC", care sprijină candidaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici