- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elveţia confirmă locaţia preferată pentru un depozit de deşeuri nucleare de 21 de miliarde de dolari
Elveţia a confirmat luni că locaţia preferată pentru un depozit subteran de deşeuri nucleare în valoare de 20 de miliarde de franci elveţieni (20,94 miliarde de dolari) este o zonă situată la nord de Zurich, aproape de graniţa cu Germania.
Elveţia confirmă locaţia preferată pentru un depozit de deşeuri nucleare de 21 de miliarde de dolari
Compania care se află în spatele proiectului de stocare a deşeurilor nucleare ale ţării pentru cel puţin următorii 200.000 de ani, Cooperativa Naţională pentru Depozitarea Deşeurilor Radioactive (NAGRA), a propus nordul Laegern pentru acest amplasament, care ar trebui să devină operaţional în 2050, conform Reuters.
În urma unui proces de evaluare care a durat 14 ani, NAGRA - înfiinţată de operatorii de centrale nucleare şi de guvern - a declarat că argila opalină găsită în zonă a oferit cea mai mare barieră geologică, cea mai bună stabilitate a rocilor şi un grad ridicat de flexibilitate pentru depozitul subteran, în comparaţie cu celelalte două amplasamente pe care le-a luat în considerare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
"Geologia şi-a spus cuvântul", a declarat Matthias Braun, directorul executiv al NAGRA, în cadrul unei conferinţe de presă luni, la Berna.
NAGRA va solicita o licenţă guvernamentală pentru acest sistem, care este destinat să stocheze deşeurile provenite de la cele patru centrale nucleare din Elveţia, la sfârşitul anului 2024, urmând ca parlamentul şi guvernul elveţian să decidă cu privire la aprobare în 2029.
De asemenea, problema ar putea fi supusă unui referendum.
Despăgubirile pentru regiunile afectate, inclusiv în Germania, nu au fost încă stabilite.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate