- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (18.08.2024, 08:59)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elveţia oferă o recompensă financiară pentru a scoate muniţia din lacurile montane
- Departamentul elveţian de apărare oferă 50.000 de franci elveţieni pentru cele mai bune idei privitoare la evacuarea muniţiei din lacurile montane.
- Sunt puse la bătaie trei premii care vor împărţi suma menţionată.
- Cantităţi foarte mari de muniţie au fost aruncate de armată în apă.
Urmărește
6527 afișări
Elveţia oferă o recompensă financiară pentru a scoate muniţia din lacurile montane
Muniţia a fost aruncată în lacuri cunoscute precum Brienz, Lucerna, Thun şi Neuchatel. Ani de zile, armata elveţiană a folosit lacurile ca depozite pentru muniţia veche, crezând că ar putea fi aruncată în siguranţă acolo.
Numai în Lacul Lucerna există aproximativ 3.300 de tone de muniţie, în timp ce în Lacul Neuchatel sunt 4.500 de tone. Muniţia a aparţinut forţelor aeriene elveţiene şi a expirat în 2021. Unele depozite se află la adâncimi cuprinse între 150 şi 220 de metri, dar altele sunt la doar şase metri sub suprafaţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Departamentul elveţian de apărare oferă un premiu în bani şi solicită idei sigure şi ecologice pentru recuperarea muniţiei, potrivit BBC. Răspunsurile sunt aşteptate până în februarie, anul viitor. Deşi timp de decenii a fost considerată o soluţie sigură, aruncarea muniţiei în lacurile adânci a ridicat întrebări despre posibilele explozii şi poluări ale mediului.
Operaţiunea de recuperare a muniţiei au putea să coste miliarde de franci elveţieni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe