- Home
- Externe
- BERNA, (01.01.2014, 16:36)
- Iuliana Enache
Elveţia preia preşedinţia anuală a OSCE
Elveţia a preluat, miercuri, preşedinţia anuală a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) de la Ucraina.
Urmărește
173 afișări
Elveţia preia preşedinţia anuală a OSCE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Elveţia urmăreşte "progrese privind conflictele îngheţate, lupta împotriva ameninţărilor transnaţionale, promovarea securităţii şi stabilităţii şi punerea în aplicare a unui plan pentru tineri", a declarat într-un comunicat ministrul elveţian al Afacerilor Externe, Didier Burkhalter, desemnat preşedintele OSCE pentru 2014.
OSCE, un organism moştenit din perioada Războiului Rece care are 57 de membri, între care Statele Unite, beneficiază de o "poziţie unică pentru a lega zonele euroatlantică şi eurasiatică", a afirmat Burkhalter.
Berna, a reiterat ministrul, vrea să asocieze strâns preşedinţia sa cu cea a Serbiei, care o va urma în 2015.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina
-
Reconfigurarea relaţiilor SUA-Marea Britanie: Planurile lui Keir Starmer pentru un parteneriat economic strategic
-
Ciolacu, despre plafonarea preţurilor la energie: Cu certitudine, Guvernul României va lua măsuri
O alegere în concordanţă cu una dintre priorităţile geografice ale preşedinţiei elveţiene, respectiv aceea de a parafa pacea în Balcani, în special între Serbia şi Kosovo.
OSCE speră, de asemenea, în 2014 într-un progres al negocierilor în conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan pe tema regiunii disputate Nagorno-Karabah.
OSCE a fost instituită în 1973 sub numele de Conferinţa pentru Securitate şi Cooperare în Europa (CSCE), cu doi ani înainte de Acordurile de la Helsinki în 1975, care au deschis calea către mai mulţi ani de "destindere" între Est şi Vest.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe