Elveţia va participa la două proiecte UE în materie de securitate

  • Elveţia a anunţat miercuri că va participa la două proiecte din domeniul securităţii ale Uniunii Europene.
  • Acestea au rolul de a consolida cooperarea dintre forţele armate şi de a spori capacităţile de apărare ale ţării neutre.
Urmărește
337 afișări
Imaginea articolului Elveţia va participa la două proiecte UE în materie de securitate

Elveţia va participa la două proiecte UE în materie de securitate

Consiliul Federal a anunţat că a decis să participe la proiectele care aparţin Cooperării Structurate Permanente (PESCO) a UE „Military Mobility" and „Cyber Ranges Federation", potrivit Reuters.

Decizia consiliului este compatibilă cu neutralitatea elveţiană, scrie în comunicatul guvernului elveţian. Elveţienii spun că o iniţiativa militară va facilita procesarea cererilor de transport şi deplasare transfrontalieră, în timp ce cealaltă are ca scop îmbunătăţirea cooperării în domeniul apărării cibernetice.

„Simplificarea procedurilor va avea un efect pozitiv asupra misiunilor Elveţiei în străinătate”, se arată în comunicat.

Aproximativ 25 de membri ai UE sunt implicaţi în Military Mobility, care este coordonată de Ţările de Jos. Canada, Norvegia şi Statele Unite ale Americi participă în calitate de ţări terţe, mai scrie în comunicat.

Anterior, guvernul a declarat că se va alătura Organizaţiei Europene de Securitate Cibernetică (ECSO) pentru a-şi consolida apărarea împotriva hackerilor şi a atacurilor online. La începutul acestui an, Elveţia a înregistrat o creştere a atacurilor cibernetice şi a dezinformarii în perioada premergătoare unui summit despre Ucraina.

Prin aderarea la ECSO, guvernul elveţian va primi informaţii despre deciziile şi evoluţiile tehnologice actuale, precum şi acces la reţele de experţi, a precizat guvernul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici