- Home
- Externe
- GENEVA, (12.02.2014, 17:54)
- Luminiţa Bogdan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Elveţia va prezenta la sfârşitul anului un proiect de lege pentru referendumul privind imigraţia
Guvernul elveţian a stabilit pentru sfârşitul anului prezentarea unui proiect de lege pentru aplicarea textului referendumului adoptat duminică, prin care alegătorii s-au pronunţat în favoarea limitării imigraţiei.
Urmărește
208 afișări
Elveţia va prezenta la sfârşitul anului un proiect de lege pentru referendumul privind imigraţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Un plan în vederea aplicării dispoziţiilor referendumului va fi elaborat până în iunie, urmat de un proiect de lege înainte de sfârşitul anului, precizează un comunicat al Guvernului elveţian. Proiectul va fi ulterior prezentat în Parlament, adaugă comunicatul.
În paralel, autorităţile de la Berna vor începe fără întârziere negocieri cu Uniunea Europeană.
Guvernul elveţian are la dispoziţie trei ani pentru aplicarea dispoziţiilor referendumului, care înseamnă practic reinstaurarea sistemului de cote şi contingente pentru reglementarea imigraţiei în Elveţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
De asemenea, Guvernul elveţian a cerut Ministerului de Externe să "contacteze fără întârziere instituţiile UE şi statele membre".
Aceste contacte "vor permite nu doar informarea UE şi a statelor membre în legătură cu evoluţiile în curs din Elveţia, dar şi clarificarea intereselor tuturor părţilor, în vederea deschiderii de noi negocieri", afirmă Guvernul elveţian.
Rezultatele referendumului din Elveţia privind limitarea imigraţiei au provocat nemulţumiri la Bruxelles, în condiţiile în care UE şi Berna au semnat acorduri bilaterale care garantează în special libera circulaţie a persoanelor.
Înainte de intrarea în vigoare a acestor acorduri privind libera circulaţie, Elveţia primea între 20.000 şi 30.000 de cetăţeni străini pe an. Odată cu aplicarea progresivă a liberei circulaţii, începând din 2002, această cifră a crescut considerabil, atingând 80.000 de sosiri pe an.
În urma referendumului de dumnică, Bruxellesul a adoptat un ton sever faţă de Berna şi a ameninţat cu denunţarea tuturor acordurile bilaterale. Astfel, negocierile în curs între Elveţia şi UE privind un acord în domeniul electricităţii au fost suspendate luni unilateral de Bruxelles, drept represalii.
La referendumul care a avut loc duminică în Elveţia, 50,3 la sută dintre alegători au aprobat o iniţiativă a partidului UDC (dreapta populistă), cerând revenirea la cotele de imigraţie, sistem în vigoare înainte de acordurile de liberă circulaţie, pentru a pune capăt "imigraţiei în masă".
Potrivit sistemului de democraţie directă din Elveţia, Guvernul este obligat să implementeze dispoziţiile oricărei iniţiative adoptate de cetăţeni, chiar dacă nu este de acord cu ea.
Autorităţile politice elveţiene, patronatele şi numeroase partide şi-au exprimat opoziţia faţă de acest text, votat în final de cetăţeni.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Consecinţele referendumului din Elveţia: UE suspendă negocierile pe tema electricităţii şi ameninţă cu măsuri de retorsiune
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe