Elveţia va vinde 31 de vehicule blindate României

Guvernul de la Berna a aprobat, joi, contractul de vânzare către România a 31 de vehicule blindate de fabricaţie elveţiană, tranzacţie care a generat critici interne deoarece echipamentul militar va fi utilizat în misiuni din Irak sau Afganistan, relatează site-ul swissinfo.org

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Elveţia va vinde 31 de vehicule blindate României

Elveţia va vinde 31 de vehicule blindate României

Potrivit legislaţiei elveţiene, Guvernul nu poate vinde echipament militar statelor implicate într-un conflict armat.

"Crizele din Irak şi Afganistan nu reprezintă conflicte între state, ci operaţiuni menite să restabilească şi să menţină ordinea socială şi statală. Mobilizarea trupelor române şi a echipamentului militar nu are loc în contextul unui război, ci în urma mai multor rezoluţii adoptate de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite", a precizat Guvernul elveţian într-un comunicat.

În acelaşi timp, Biroul Federal al Vămilor a anunţat, joi, că exporturile de armament au crescut cu 25 la sută în primele nouă luni ale anului 2007 comparativ cu perioada similară a anului 2006.

Germania, Irlanda şi Statele Unite se numără printre principalele state care au importat echipament militar de fabricaţie elveţiană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici