- Home
- Externe
- TOKYO, (25.08.2011, 11:44)
- Iuliana Enache ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Emisiile de Cesiu 137 de la Fukushima, de 168 de ori mai mari decât cele de la Hiroshima
Cantitatea de Cesiu radioactiv degajată începând cu 11 martie de centrala nucleară accidentată de la Fukushima (nord-estul Japoniei) este de 168 de ori mai mare decât cea dispersată într-o secundă de bomba atomică de la Hiroshima, a afirmat joi un cotidian nipon.
Urmărește
927 afișări
Emisiile de Cesiu 137 de la Fukushima, de 168 de ori mai mari decât cele de la Hiroshima (Imagine: Mediafax foto/AFP)
Potrivit Tokyo Shimbun, care a declarat că se bazează pe estimările Guvernului, reactoarele avariate de un tsunami gigantic au degajat până la 15.000 de terabecquerel de Cesiu 137 de-a lungul lunilor.
În august 1945, bomba atomică lansată de armata americană deasupra oraşului Hiroshima (sud-vest) a eliberat instataneu în atmosferă 89 de terabecquerel din acest izotop, a cărui perioadă de înjumătăţire este de 30 de ani, a adăugat cotidianul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"În teorie, cantitatea de Cesiu 137 emisă de centrala de la Fukushima este deci de 168,5 de ori mai mare decât cea a bombei americane", a subliniat el, afirmând că această estimare a fost calculată de Guvern la cererea unei comisii a Parlamentului.
Dar aici se opreşte comparaţia, deoarece bomba A a provocat 140.000 de victime, ucise imediat de căldura sau suflul exploziei, sau în lunile următoare, din cauza efectului radiaţiilor, în timp ce accidentul de la Fukushima nu a cauzat niciun deces.
Guvernul consideră astfel drept "nerezonabilă" comparaţia contaminării radioactive a unei centrale nucleare cu cea a unei arme atomice destinate să ucidă.
Acceaşi comparaţia arată că explozia reactorului de la Cernobîl, din Ucraina, în 1986 a dispersat în mediu de 900 de ori mai mult Cesiu 137 decât bomba de la Hiroshima, dacă luăm în consideraţie evaluările Institutului francez de radioprotecţie şi siguranţă nucleară (IRSN).
După izbucnirea crizei nucleare de la Fukushima Daiichi, cea mai gravă după cea de la Cernobîl, autorităţile japoneze au decretat o zonă de evacuare obligatorie pe o rază de 20 de kilometri în jurul centralei.
Peste 85.000 de persoane locuiesc de peste cinci luni în centre de primire sau locuinţe prefabricate, fără nicio certitudine de a se putea întoarce la un moment dat în locuinţele lor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe