Emmanuel Macron, Francois Hollande şi Nicolas Sarkozy, uniţi de relaţia complicată cu taţii lor

  • Macron, Hollande şi Sarkozy vorbesc foarte puţin despre taţii lor
  • Jean-Michel Macron, Georges Hollande şi Pal Sarkozy sunt părinţii celor trei preşedinţi
  • Jean-Michel Macron: Emmanuel a câştigat puterea ”ca un Bonaparte”!
  • Francois Hollande: Tatăl meu era violent, mereu supărat şi nu iubea pe nimeni
  • Nicolas Sarkozy: În afară de tată, nu-mi lipseşte nimic
Urmărește
2005 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron, Francois Hollande şi Nicolas Sarkozy, uniţi de relaţia complicată cu taţii lor

Macron, Hollande şi Sarkozy sunt ultimii trei preşedinţi ai Franţei cu istorii, traiectorie de viaţă şi carieră politică diferită. În afară de dragostea şi voturile francezilor, îi leagă încă o particularitate comună. Cei trei au o relaţie complicată cu cei al căror nume îl poartă. Mai exact, vorbesc puţin şi se văd rar cu taţii lor. Ziarul Le Monde dezvăluie lucruri puţin cunoscute despre cei trei.  

Jean-Michel nu apărut niciodată în legenda oficială a preşedintelui Macron. Emmanuel Macron a preferat să spună că a fost crescut de bunica maternă. Relaţia tată-fiu a lui Emmanuel Macron şi Jean-Michel Macron nu este una frontală, ci de distanţare şi înstrăinare. Jean-Michel le-a spus jurnaliştilor fracezi că „urăşte modernitea, onorurile şi narcisismul” de azi. Şi nu-i plac nici tabloidele unde apare fiul său. Însă, dacă Emmanuel acceptă, e problema lui.

„Emmanuel este un mare actor, un seducător. Este util în politică. Urăşte mondenitatea şi onorurile, narcisismul vremii.” scrie lemonde.fr. „El (Jean-Michel Macron - n.r.) urăşte tabloidele unde fiul său se expune uneori, dar spune că este problema lui Emmanuel, nu a lui”.

Între Francois Hollande şi tatăl său a fost o distanţare mai mare şi mai dureroasă. Asta pentru că Georges Hollande, medic de profesie, a fost un bărbat brutal cu soţia şi cei doi fii ai săi, Philippe şi François. Francois Hollande le-a povestit jurnaliştilor că are amintiri dureroase despre tatăl său. Fostul preşedinte francez povesteşte: „Era violent, mereu supărat, avea nevoie să intre mereu în conflict. Nu avea prieteni, nu iubea pe nimeni”.

Anul acesta, când a decedat Georges Hollande, fostul şef de stat al Franţei a folosit cuvântul ”respect”, care arată puţină emoţie. „Respect pentru un tată pe care mi-aş fi dorit să-l sărut ultima oară”, a scris el pe Twitter pe 7 aprilie 2020.

Dintre cei trei preşedinţi, Nicolas Sarkozy este cel mai supărat pe tatăl său. Jurnaliştii de la Le monde îl caracterizează pe Pal Sarkozy, ajuns la 92 de ani, ca fiind mitoman, aventurier, care şi-a părăsit soţia şi cei trei băieţi peste noapte. Nicolas avea doar 5 ani. Când a ajuns preşedinte, Sarkozy a recunoscut că ”În afară de tată, nu-mi lipseşte nimic.”

Pal Sarkozy, prin comparaţie cu Georges Hollande şi Jean-Michel Macron, nu a stat departe de presă şi lumina reflectoarelor. Fără scupule, Pal l-a înnebunit pe fiul său în 2011, atunci când a anunţat tabloidele europene despre sarcina Carlei Bruni.

În concluzie, vorba „aşa tată, aşa fiu” este total nepotrivită pentru pentru Macron, Hollande şi Sarkozy.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici