Bin Salman a declarat că ţara sa susţine o soluţie politică menită să asigure securitatea şi stabilitatea şi că Regatul este pregătit să facă eforturi pentru a media între toate părţile, a spus el într-o declaraţie postată joi pe site-ul agenţiei de stat Saudi Press Agency.
Prinţul moştenitor a abordat, de asemenea, preocupările în domeniul energiei legate de situaţia din Ucraina, reafirmând angajamentul ţării sale faţă de acordul OPEC+, un pact încheiat de 10 mari producători de ţiţei şi Rusia pentru a pompa treptat mai mult petrol pe piaţă pentru a satisface cererea.
Arabia Saudită, care numără Rusia ca principal partener în alianţa OPEC+, a declarat marţi că „sprijină eforturile internaţionale de detensionare a situaţiei din Ucraina”.
„Ţinând cont de sancţiunile antiruseşti impuse de o serie de ţări occidentale, Vladimir Putin a subliniat inadmisibilitatea politizării problemelor legate de aprovizionarea globală cu energie şi a subliniat, de asemenea, abordările fundamentale ale părţii ruse în contextul operaţiunii militare speciale în curs de desfăşurare pentru protejarea Donbass”, arată un comunicat de presă al Kremlinului.
Petrolul rusesc nu a fost vizat în mod direct de sancţiunile Occidentului împotriva Moscovei – cel puţin până acum. De fapt, Statele Unite şi Europa au făcut tot posibilul pentru a evita să afecteze livrările de combustibilii fosili din Rusia.