Emmanuel Macron şi alţi oficiali din Franţa au fost spionaţi prin softul Pegasus

  • Preşedintele Emmanuel Macron şi alţi oficiali din Franţa au fost vizaţi de operaţiuni de interceptare a telefoanelor
  • Serviciile secrete din Maroc au obţinut numere de telefon ale oficialilor francezi, pentru a le intercepta cu softul Pegasus
  • Preşedinţia Franţei: "Dacă aceste lucruri într-adevăr s-au întâmplat, în mod evident, este foarte grav"
Urmărește
1367 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron şi alţi oficiali din Franţa au fost spionaţi prin softul Pegasus

Emmanuel Macron şi alţi oficiali din Franţa au fost spionaţi prin softul Pegasus

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, fostul prim-ministru Edouard Philippe şi alţi membri ai Administraţiei de la Paris au fost vizaţi de potenţiale operaţiuni de monitorizare a telefoanelor de către serviciile secrete din Maroc, cu ajutorul sistemului software Pegasus, produs de o firmă israeliană.

Numărul de telefon al preşedintelui Emmanuel Macron, al fostului premier Edouard Phillipe şi cele a 14 miniştri francezi au figurat, în anul 2019, pe o listă a serviciilor secrete din Maroc, conform cotidianului Le Monde.

Organizaţiile pentru integritate Forbidden Stories şi Amnesty International au consultat o listă cu 50.000 de numere de telefon care ar fi fost selectate pentru a fi monitorizate de servicii secrete cu ajutorul sistemului software Pegasus, produs de o firmă israeliană.

Nu este clar dacă preşedintele Franţei şi ceilalţi oficiali au fost într-adevăr monitorizaţi.

"Dacă aceste lucruri într-adevăr s-au întâmplat, în mod evident, este foarte grav. Trebuie făcută în totalitate lumină în privinţa acestor dezvăluiri", a reacţionat marţi seară Preşedinţia Franţei.

Activişti pentru drepturile omului, jurnalişti şi politicieni din numeroase ţări ar fi fost vizaţi de operaţiuni de monitorizare cu ajutorul sistemului software Pegasus, dezvoltat de compania tehnologică israeliană NSO Group pentru interceptarea membrilor grupurilor infracţionale. Softul de interceptare a ajuns la servicii secrete, fiind folosit într-un număr variat de operaţiuni. Compania NSO Group a transmis că nu este implicată în activităţi ilegale. Cele mai multe dintre cele aproximativ 50.000 de numere de telefon selectate pentru operaţiuni de interceptare au fost depistate în Azerbaidjan, Bahrain, Ungaria, India, Kazahstan, Mexic, Maroc, Rwanda, Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici