- Home
- Externe
- PARIS, (24.03.2023, 22:05)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Emmanuel Macron va aborda cu Xi Jinping, în China, perspectivele de negocieri între Rusia şi Ucraina
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, intenţionează să abordeze la întâlnirea din aprilie cu omologul său chinez, Xi Jinping, perspectivele negocierilor de pace în Ucraina, anunţă Palatul Elysée.
Urmărește
343 afișări
Emmanuel Macron va aborda cu Xi Jinping, în China, perspectivele de negocieri între Rusia şi Ucraina
Preşedintele Emmanuel Macron va efectua o vizită de stat în China în perioada 5-8 aprilie. "Preşedinţii francez şi chinez vor avea schimburi aprofundate de idei pe tema războiului din Ucraina, pentru a lucra în sensul revenirii la pace şi în sensul respectării dreptului internaţional, în special pentru respectarea suveranităţii Ucrainei şi a integrităţii teritoriale a ţării", a anunţat vineri seară Preşedinţia Franţei, conform cotidianului Le Monde.
Preşedintele Emmanuel Macron este "ataşat menţinerii dialogului constant şi intens cu China", a precizat Palatul Elysée. "Discuţiile din China se vor referi şi la alte crize internaţionale, din Orientul Mijlociu, din Africa, precum şi la tensiunile din zona Asia-Pacific", subliniază Preşedinţia Franţei.
Emmanuel Macron a anunţat vineri, cu ocazia summitului Uniunii Europene de la Bruxelles, că Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, va fi prezentă "la o parte a programului" din China, "în numele unităţii europene", "indispensabilă pentru construirea unui parteneriat echilibrat cu China".
"China poate juca un rol util pentru a convinge Rusia să accepte cu bună-credinţă negocierile de pace cu Ucraina", a comunicat recent Ministerul de Externe de la Paris, insistând însă pentru retragerea trupelor ruse.
Secretarul de Stat al SUA, Antony Blinken, a sugerat că există posibilitatea lansării negocierilor pentru configurarea frontierelor Ucrainei, dar a subliniat că decizia trebuie să aparţină Kievului. "Cred că vor exista teritorii în Ucraina pentru care ucrainenii sunt determinaţi să lupte; pot fi alte teritorii asupra cărora ei să decidă să încerce să le recupereze în alte moduri. Acestea trebuie să fie decizii ucrainene, despre ceea ce vor pentru viitor, abordarea în materie de suveranitate, integritate teritorială şi independenţa ţării. Ceea ce noi nu vrem, în interesul tuturor, nu vrem ca aceste lucruri să fie decise într-un loc sau într-un mod care să îi invite pur şi simplu pe ruşi să se repoziţioneze, să se reînarmeze şi apoi să atace din nou", a declarat Antony Blinken, în cursul unei audieri în Congresul SUA.
Casa Albă a cerut Chinei să îndemne Rusia că oprească invazia militară în Ucraina, în contextul vizitei efectuate la Moscova de preşedintele Chinei, Xi Jinping. "În cazul în care China vrea să aibă un rol constructiv în acest conflict, atunci trebuie să exercite presiuni asupra Rusiei pentru retragerea trupelor din Ucraina, de pe teritoriul suveran ucrainean", a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă.
Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a declarat vineri, la finalul summitului Uniunii Europene, că preşedintele Chinei, Xi Jinping, ar trebui să discute, după întâlnirea din Rusia cu omologul său Vladimir Putin, şi cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit site-ului Tagesschau.de.
Ministerul chinez de Externe a prezentat recent un proiect privind un "plan de pace" între Kiev şi Moscova. Beijingul a propus un armistiţiu durabil şi negocieri de pace, prin susţinerea principiului respectării "suveranităţii, independenţei şi integrităţii teritoriale". În acelaşi timp, China a insistat pentru tratarea cu seriozitate a "intereselor legitime de securitate ale tuturor naţiunilor", sugerând susţinere pentru argumentaţia Rusiei privind obţinerea de garanţii de securitate din partea Statelor Unite şi NATO. "Toate părţile ar trebui să susţină Rusia şi Ucraina spre o singură direcţie, ajungerea la un armistiţiu complet. Toate părţile trebuie să rămână raţionale, să demonstreze reţinere şi să evite amplificarea conflictului, înrăutăţirea crizei sau chiar ieşirea conflictului de sub control", a subliniat Ministerul de Externe de la Beijing, insistând pentru eforturi de evitare a unui conflict nuclear. Deşi a salutat iniţiativa de pace avansată de China, Rusia a insistat pentru recunoaşterea anexării regiunilor din sud-estul Ucrainei, în timp ce Ucraina a condiţionat orice armistiţiu între armata ucraineană şi forţele militare ruse de revenirea la frontierele Ucrainei din anul 1991. Naţiunile Unite au salutat iniţiativa de pace a Chinei, catalogând-o drept o "contribuţie importantă".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe