- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Epidemia de holeră din Haiti, provocată de o tulpină virulentă care va fi prezentă timp de mulţi ani
Tulpina care a provocat epidemia de holeră din Haiti pare "mai virulentă decât cea normală" şi ar putea rămâne în stare endemică timp de mai mulţi ani, au apreciat joi oficialii americani din domeniul sănătăţii.
Epidemia de holeră din Haiti, provocată de o tulpină virulentă care va fi prezentă timp de mulţi ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Această tulpină a bacteriei care provoacă holera pare să fie mai virulentă decât cea normală", a declarat Thomas Adams, coordonatorul special pentru Haiti în cadrul administraţiei Obama.
Specialistul a observat că holera a fost absentă din Haiti timp de "cel puţin 50 de ani, poate chiar un secol", ceea ce ar putea explica parţial rapiditatea răspândirii ei în prezent.
Studiul corelării între rata mortalităţii infatile şi viteza răspândirii bolii, considerat un indicator al forţei epidemie, conduce la ideea că "transmiterea va continua timp de un anumit număr de ani", a declarat la rândul său Manoj Menon, responsabil de relaţia între Centrul de control al bolilor (CDC) şi USAID, agenţia americană de ajutor public pentru dezvoltare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Povara cea mai grea se va simţi la apogeul epidemiei - şi este ceea ce vedem în prezent - dar ne aşteptăm ca aceasta să continue şi ca organismul să rămână în mediu timp de mai mulţi ani", a explicat el.
Manifestaţii violente au izbucnit pe insulă, o parte din populaţie acuzând militarii ONU că sunt la orginea catastrofei.
Dar potrivit lui Menon, este imposibil de localizat originea tulpinii. "Nu vom şti probabil niciodată de unde a venit", a insistat el ca răspuns la o întrebare.
Washingtonul a elaborat un plan de răspuns împotriva epidemiei, furnizând milioane de pilule pentru purificarea apei şi plicuri de soluţie de rehidratare.
Statele Unite au investit, de asemenea, în centrele de tratament descentralizat pentru cazurile cele mai grave, precum şi într-o campanie de educaţie pentru respectarea măsurilor de igienă şi în urmărirea evoluţiei bolii.
Epidemia de holeră din Haiti a provocat deja moartea a 1.110 persoane şi îmbolnăvirea altor 18.000. Ea afectează această ţară de la jumătatea lui octombrie.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul