- Home
- Externe
- VATICAN, (26.08.2013, 20:47)
- Gaidau Ion
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Episcopul Alepului se teme de declanşarea "unui RĂZBOI MONDIAL" în caz de intervenţie în Siria
Episcopul catolic al Alepului, Antoine Audo, a avertizat luni în privinţa unei intervenţii armate în Siria, care ar contribui, în opinia sa, la "un război mondial", în timp ce publicaţia Vaticanului a criticat lipsa de "prudenţă" a celor care iau în calcul o asemenea opţiune.
Urmărește
12974 afișări
Episcopul Alepului se teme de declanşarea "unui RĂZBOI MONDIAL" în caz de intervenţie în Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Întrebat de Radio Vatican în legătură cu scenariul unei intervenţii militare evocat în diverse capitale, Audo s-a arătat alarmat, declarând că, "în cazul în care ar exista o intervenţie militară, aceasta ar însemna, potrivit aprecierii sale, un război mondial. Acest risc există din nou".
"Sperăm că intervenţia Papei pentru a favoriza un dialog real între diferite părţi aflate în conflict, pentru a găsi o soluţie, să poată fi un prim pas pentru a nu folosi arme şi pentru a ne asigura că oamenii pot călători, comunica, dialoga", a subliniat Antoine Audo, episcop catolic caldeean şi preşedinte al organizaţiei umanitare Caritas Siria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
"Aceasta este ceea ce aşteptăm: o forţă internaţională care să ajute la dialog şi să nu facă război", a insistat el.
La rândul său, Observatore Romano, cotidianul Vaticanului, a criticat luni guvernele occidentale.
Citeşte şi:
Rusia AVERTIZEAZĂ SUA: O posibilă intervenţie în Siria va avea consecinţe extrem de grave. REACŢIA marilor puteri la atacul din Siria
"Ecourile cu privire la o intervenţie armată a unor ţări occidentale sunt tot mai insistente şi din ce în ce mai puţin constrânse de datoria prudenţei. Diverşi reprezentanţi ai acestor naţiuni se declară convinşi de caracterul fondat al acuzării de folosire a armelor chimice de către armata siriană, o chestiune asupra căreia ONU efectuează o anchetă", a notat cu indignare publicaţia Vaticanului.
Papa Francisc a făcut apel, duminică, pentru "reducerea armelor la tăcere", denunţând "multiplicarea masacrelor şi atrocităţilor" în Siria, şi a solicitat "comunităţii internaţionale să găsească o soluţie".
"Nu confruntarea oferă perspective de speranţă pentru rezolvarea problemelor, ci capacitatea de a se întâlni şi de a dialoga", a adăugat Papa într-un "Apel pentru Siria" lansat după rugăciunea duminicală Angelus.
Citeşte şi:
Experţii ONU, ATACAŢI în Siria de lunetişti ascunşi. Ban Ki-moon: Experţii au strâns mărturii despre presupusul atac chimic
De la începutul conflictului, Vaticanul a făcut apel în mod constant la dialog între forţele prezente în Siria.
Opoziţia acuză puterea siriană că a recurs la gaze toxice. Siria a negat aceste acuzaţii, afirmând "că nu a folosit niciodată arme chimice".
Vaticanul şi, în special, nunţiul Damascului, Mario Zenari, îndeamnă în continuu la prudenţă şi la judecată în privinţa conflictului sirian. Minoritatea creştină se teme de ameninţarea islamistă.
Potrivit Sfântului Scaun, exemplul unor intervenţii străine din trecut, începând cu Irakul, arată că acestea destabilizează atât o ţară, cât şi o regiune şi nu contribuie deloc la instalarea democraţiei şi păcii religioase.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe