- Home
- Externe
- ANKARA, (24.01.2020, 17:39)
- Andrei Vacaru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Erdogan: Comunitatea internaţională nu ar trebui să repete în Libia greşelile din Siria
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri, în cadrul unei întâlniri cu cancelarul german, Angela Merkel, că statele lumii nu ar trebui să repete în cazul războiului civil din Libia greşelile făcute în timpul conflictului din Siria, potrivit DPA.
Urmărește
527 afișări
„Comunitatea internaţională nu ar trebui să repete în Libia greşelile din Siria”
De asemenea, Erdogan i-a mulţumit Angelei Merkel pentru organizarea unei conferinţe de pace pe tema conflictului din Libia şi a avertizat că succesul planului stabilit recent la Berlin depinde de modul în care acesta va fi implementat.
Erdogan a făcut referire şi la generalul libian Khalifa Haftar, pe care l-a descris ca fiind „un pucist”. El a spus despre Haftar că atacurile lansate de acesta la Tripoli arată că nu îşi doreşte, de fapt, pace în Libia.
Liderul de la Ankara a adăugat că apelul la încetarea focului pe care l-a făcut împreună cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a pregătit terenul pentru conferinţa de la Berlin, iar planul convenit în capitala Germaniei este un „pas important” pentru stabilitatea Libiei. El a mai spus că o soluţie rapidă pentru situaţia din Libia este esenţială, pentru ca grupări precum Stat Islamic sau al-Qaida să nu câştige teren în această ţară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Turcia sprijină Guvernul recunoscut internaţional al Libiei (GNA), iar în noiembrie a semnat un acord de cooperare militară şi unul privind delimitarea frontierei maritime cu Guvernul premierului Fayez al-Serraj. Rusia, însă, sprijină forţele generalului Haftar, Armata Naţională Libiană (LNA).
„Incidentele din Siria, Yemen, Irak şi Libia au arătat încă o dată soarta comună a regiunii în care trăim”, a declarat Erdogan, care a adăugat că „atmosfera de haos din Libia va avea un impact asupra întregului bazin al Mediteranei dacă situaţia nu se va calma cât mai curând posibil”.
„Conflictul care are loc în Siria în ultimii nouă ani nu a afectat doar ţările învecinate Siriei, cum suntem noi, ci întreaga Europă, în special Germania”, a adăugat Erdogan.
Tensiunile dintre Turcia şi Uniunea Europeană au crescut în octombrie, după ce Ankara a lansat o operaţiune în nord-estul Siriei.
Acordul semnat în 2016 între Turcia, care găzduieşte 3,6 milioane de refugiaţi sirieni şi Uniunea Europeană pentru limitarea numărului de sirieni care ajung în Europa este sub semnul întrebării în ultima perioadă. Erdogan s-a plâns în repetate rânduri că ţara sa nu primeşte finanţarea promisă de Bruxelles pentru a putea face faţă numărului mare de refugiaţi şi a ameninţat că va „deschide porţile” pentru refugiaţii care vor să ajungă în Europa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:54
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112