Erdogan: Este posibilă o operaţiune militară turco-americană împotriva rebelilor kurzi

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că Turcia şi Statele Unite ar putea lansa o operaţiune militară comună împotriva rebelilor kurzi din nordul Irakului, relatează AFP.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului Erdogan: Este posibilă o operaţiune militară turco-americană împotriva rebelilor kurzi

Erdogan: Este posibilă o operaţiune militară turco-americană împotriva rebelilor kurzi

"Secretarul american de Stat m-a sunat (duminică), mi-am dat seama că era îngrijorat. Am înţeles că doreşte demararea unei operaţiuni comune" împotriva rebelilor, a declarat Erdogan jurnaliştilor turci în timp ce se îndrepta spre Londra luni seară, citat de cotidianul Hurriyet.

"Putem derula o operaţiune comuncă împotriva PKK în nordul Irakului", a subliniat premierul turc.

Statele Unite se tem că o incursiune turcă în nordul Irakului, autorizată de Parlamentul turc, va destabiliza una din puţinele regiuni din Irak unde domneşte acalmia.

Washingtonul şi-a intensificat, luni, eforturile pentru a evita o incursiune a armatei turce iar preşedintele George W. Bush a promis liderilor turci că Statele Unite vor coopera cu Ankara pentru a combate militanţii PKK care lansează atacuri din nordul Irakului.

Erdogan declarase duminică seară că Rice a cerut Ankarei să amâne o eventuală ripostă militară cu câteva zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici