Erdogan îndeamnă Germania să pună capăt interdicţiei de vânzare a avioanelor Eurofighter către Turcia

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan l-a îndemnat pe cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, să ridice interdicţia asupra vânzării de avioane Eurofighter Typhoon către Turcia, la scurt timp după reducerea unui contract de 23 de miliarde de dolari pentru avioane F-16 cu SUA.

Urmărește
16197 afișări
Imaginea articolului Erdogan îndeamnă Germania să pună capăt interdicţiei de vânzare a avioanelor Eurofighter către Turcia

Erdogan îndeamnă Germania să pună capăt interdicţiei de vânzare a avioanelor Eurofighter către Turcia

Erdogan şi Scholz au discutat, de asemenea, despre solicitarea Turciei de a cumpăra motoare pentru navele sale de război, a declarat Erdogan după summitul NATO la Washington. "De asemenea, dorim să primim turbine de la Siemens, care sunt cea mai importantă unitate a centralei noastre nucleare Akkuyu", a spus el, referindu-se la o centrală de 24 de miliarde de dolari construită de Rusia pe coasta mediteraneană a Turciei, potrivit Bloomberg.

Turcia doreşte să obţină contracte pentru avioane de luptă pentru a răspunde achiziţiei de avioane de luptă Rafale de către rivala Grecia şi achiziţiei planificate de avioane de luptă F-35. Grecia şi Turcia, ambele membre NATO, sunt implicate în dispute teritoriale de lungă durată, de la Marea Egee la Mediterana de Est.

Guvernul lui Scholz a blocat până acum vânzarea de avioane Eurofighter Typhoon din cauza achiziţionării de către Turcia a unor sisteme ruseşti de apărare aeriană, a campaniei sale militare împotriva forţelor kurde din Siria, precum şi a întârzierii Turciei în ratificarea aderării Suediei la NATO până în ianuarie.

"Scholz nu a avut o poziţie negativă cu privire la Eurofighter", a declarat Erdogan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici