- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Erupţia unui vulcan pune în pericol fauna insulelor Galapagos - GALERIE FOTO
Erupţia vulcanului La Cumbre situat în arhipelagul Galapagos, pe insula Fernandina, a pus duminică în pericol fauna acestor insule incluse pe lista obiectivelor din patrimoniul natural al umanităţii, au anunţat autorităţile Parcului Natural din Galapagos.
Erupţia unui vulcan pune în pericol fauna insulelor Galapagos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
ULTIMELE ȘTIRI
-
SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar: VOTEAZĂ AICI
-
Casele de pariuri din SUA îl consideră favorit la alegeri pe Donald Trump
-
Italia se înarmează. Guvernul intenţionează să cheltuiască 8,2 miliarde de euro pentru achiziţionarea de tancuri
-
Românii ar putea plăti mai puţine taxe pe salariu
"Probabil că iguanele terestre şi marine şi alte specii ca lupii de mare au fost afectate, pentru că lava a ajuns până în mare", au anunţat autorităţile.
Personalul Parcului Natural din Galapagos a constatat întinderea erupţiei vulcanice, în timpul survolării insulei unde este situat vulcanul şi care nu este locuită decât de animale, a precizat aceeaşi sursă.
În arhipelagul Galapagos, el însuşi format din roci vulcanice, aceste evenimente sunt naturale.
Erupţia s-a declanşat la aproximativ 500 de metri de craterul vulcanului, pe flancul său sud-vestic, şi a format un şuvoi de lavă de 200 de metri în lăţime şi zece metri în lungime, care poate atinge 15 metri în înălţime, fără a prezenta totuşi pericol pentru Isabela, insula populată cea mai apropiată.
La Cumbre, cu o altitudine de 1.463 de metri, acoperă întreaga insulă Fernandina, situată la aproximativ 1.000 de kilometri vest de coastele ecuatoriale, în Oceanul Pacific.
Insula de 642 de kilometri pătraţi adăposteşte iguane terestre şi marine, pinguini, cintezoi sau chiar lupi de mare.
Arhipelagul Galapagos, al cărui nume provine de la broaştele ţestoase gigantice care îl populează, numără 13 insule principale şi 17 insuliţe declarate patrimoniu protejat al umanităţii de către UNESCO în 2007, din cauza riscurilor prezentate mai ales de turismul de masă care i-ar putea afecta ecosistemul fragil.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO