- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Erupţia vulcanului Merapi a făcut 240 de victime până în prezent - GALERIE FOTO
Bilanţul erupţiei vulcanului Merapi din Indonezia, care a început la 26 octombrie, a ajuns la 240 de morţi, după descoperirea unor noi cadavre, a anunţat sâmbătă un oficial din cadrul echipelor de ajutor.
Erupţia vulcanului Merapi a făcut 240 de victime până în prezent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Bilanţul erupţiei Merapi s-a ridicat la 240 de morţi. Aproximativ 390.000 de persoane au fost nevoite să îşi părăsească locuinţa" pentru a se instala în tabere improvizate, a declarat un oficial sub acoperirea anonimatului.
Precedentul bilanţ comunicat vineri era de 204 morţi şi 380.000 de persoane evacuate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
-
Activitatea RAR, în continuare blocată. Nu se pot face ITP-uri în nicio staţie din ţară
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Autorităţile le-au cerut locuitorilor să nu se întoarcă în satele lor, vulcanul fiindcă încă activ şi imprevizibil.
"Nu putem prevedea viitoarele erupţii, locuitorii trebuie să rămână, prin urmare, în tabere până la noi evaluări", a declarat Subandrio, un vulcanolog oficial.
"Activitatea Merapi este în continuare puternică şi alerta este încă în vigoare", a adăugat el.
Echipele de salvare au anunţat sâmbătă că au descoperit noi cadavre în jurul vulcanului situat în apropiere de oraşul Yogyakarta, în centrul insulei Java, a adăugat oficialul.
Vineri seara, vulcanul a erupt noi nori de cenuşă timp de o oră.
Mai mulţi vulcanologi japonezi sunt în zonă pentru a ajuta la supravegherea vulcanului şi vor instala echipamente de captare care să permită măsurarea presiunii atmosferice.
"Echipamentele de captare vor fi amplasate la aproximativ 20 de kilometri de crater şi vor permite ameliorarea supravegherii activităţii vulcanice", a declarat Subandrio.
Merapi, care are înălţimea de 2.914 metri, este situat în centrul unei regiuni foarte populate, la 26 de kilometri de Yogyakarta.
Ultima sa erupţie datează din iunie 2006, când au murit două persoane.
Aceasta a intervenit la câteva zile după cutremurul din 27 mai 2006, cu magnitudinea de 6,3, care a afectat oraşul Yogyakarta şi împrejurimile sale şi a provocat moartea a aproximativ 5.800 de persoane.
Din cauza riscurilor, Merapi este vulcanul cel mai supravegheat din Indonezia, care are 69 de vulcani activi.
Aeroportul din Yogyakarta a fost închis până luni, în timp ce numeroase zboruri către această regiune au fost anulate de la începutul erupţiei vulcanice.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO