Eşec la plasarea pe orbită a unui satelit sud-coreean

Inginerii din cadrul Institutului de Cercetare Aerospaţială sud-corean au anunţat miercuri că satelitul, plasat marţi pe o orbită eronată cu ajutorul primei rachete sud-coreene, s-a dezintegrat în timp ce cădea spre pământ.

Urmărește
100 afișări
Imaginea articolului Eşec la plasarea pe orbită a unui satelit sud-coreean

Lansarea primei rachete spaţiale sud-coreene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Satelitul a căzut spre pământ şi a ars (în atmosferă), după care a dispărut", a anunţat Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei.

Satelitul de cercetare, conceput şi dezvoltat în Coreea de Sud, trebuia plasat pe orbită la joasă altitudine cu o rachetă KSLV-1 (Korea Space Launch Vehicle-1), care a decolat fără probleme marţi de la centrul spaţial Goheung, la 475 de kilometri sud de Seul.

Dar racheta nu a reuşit să plaseze satelitul pe orbita prevăzută.

Citaţi de agenţia sud-coreană Yonhap, inginerii din cadrul Institutului de Cercetare Aerospaţială au precizat că anterior au lucrat toată noaptea împreună cu colaboratorii lor ruşi pentru determinarea cauzei exacte a problemei şi localizarea satelitului.

Lansarea a fost, totuşi, considerată de ingineri drept un "semi-succes", în măsura în care aceasta a fost efectuată fără probleme.

Coreea de Sud a cheltuit circa 502 miliarde de woni (419 milioane de dolari) din 2002 şi până în prezent pentru racheta KSLV-1, lungă de 33 de metri şi cu o masă de 140 de tone.

Proiectul de a amplasa pe orbită un satelit, cu ajutorul unei rachete sud-coreene, a fost amânat în şapte rânduri din 2002 şi până în prezent.

Coreea de Sud a lansat deja doi sateliţi, dar aceştia au fost plasaţi pe orbită cu ajutorul unor lansatoare străine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici