- Home
- Externe
- (12.04.2023, 02:24)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Este oficial război NATO-Rusia? Forţele speciale britanice SAS au fost prezente în Ucraina
Documentele scurse de la Pentagon atestă că un număr de 50 de militari din forţele speciale britanice au activat în Ucraina, în februarie şi martie 2023.
Urmărește
4138 afișări
Sursa Foto - Activision
Scurgeri de documente militare americane indică faptul că Regatul Unit a desfăşurat până la 50 de militari din cadrul forţelor speciale în Ucraina.
Documentele sugerează că mai mult de jumătate din personalul forţelor speciale occidentale ce a fost prezent în Ucraina, între februarie şi martie 2023, ar fi putut fi britanic.
Nu este clar în ce activităţi ar fi putut fi angajate forţele speciale sau dacă numărul personalului a fost menţinut la acest nivel.
ULTIMELE ȘTIRI
-
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Forţele militare de elită din Regatul Unit, ale căror activităţi sunt în mod normal învăluite în secret, cuprind mai multe unităţi, inclusiv Serviciul Aerien Special (SAS).
Guvernul Regatului Unit nu a dezvăluit de la începutul războiului că forţele speciale au fost active în Ucraina.
Înainte de invazia Rusiei, în iunie 2021, ambasada Marii Britanii la Kiev a declarat că forţele sale speciale au desfăşurat activităţi de antrenament cu forţele ucrainene.
În ultimele zile, documentele, care circulă acum pe reţelele de socializare şi pe forumurile de discuţii online, au generat o serie de reportaje media despre evaluările armatei şi serviciilor de informaţii americane, în primul rând despre războiul din Ucraina.
Deşi unele dintre fişierele partajate online par să fi fost editate, New York Times a raportat că oficialii americani recunosc că multe dintre documente sunt autentice şi au fost iniţial partajate online fără modificări.
The Guardian a analizat o parte din documentele scurse, care conţin fotografii cu cel puţin două „actualizări zilnice” referitoare la invazia Rusiei în Ucraina. Marcajele de pe documente sugerează că acestea au fost pregătite pentru înalţi oficiali ai apărării din SUA.
Potrivit dosarelor, oficialii americani au evaluat la acea vreme că dintre cele 97 de forţe speciale din ţările NATO care activează în Ucraina, 50 erau britanici. Acesta este considerabil mai mare decât numărul din SUA (14), probabil de la CIA, şi Franţa (15) - Comandamentul forţelor speciale ale armatei franceze.
Forţele speciale ale Regatului Unit includ SAS, Special Boat Service, Regimentul Special de Recunoaştere, precum şi alte câteva unităţi militare secrete, cum ar fi UKSF.
Unităţile, care desfăşoară operaţiuni sub acoperire, precum şi operaţiuni ascunse de supraveghere şi recunoaştere, sunt cele mai secrete organizaţii ale armatei britanice.
Spre deosebire de serviciile de informaţii, forţele speciale nu sunt supuse supravegherii parlamentare, potrivit The Guardian.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Finlanda și Estonia lansează patrule navale în urma suspiciunii de sabotaj rusesc în cazul Estlink 2. Rutte: „NATO va spori prezența în Marea Baltică”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Drumul spre distracția de Revelion e aglomerat: Rute alternative și sfaturi esențiale pentru un drum sigur spre munte
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe