- Home
- Externe
- (23.02.2024, 14:11)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Estimare SUA: Muniţia Ucrainei este la o limită critică. Borrell: Trebuie să facem mai mult
Rezervele de muniţie ale Ucrainei sunt la o limită critică, iar până la sfârşitul lunii martie, situaţia ar deveni ,,catastrofală”, notează ABC News.
Urmărește
2228 afișări
Estimare SUA: Muniţia Ucrainei este la o limită critică. Borrell: Trebuie să facem mai mult
Până în primăvară, Ucraina se va confrunta cu un deficit potenţial catastrofal de muniţie şi de apărare aeriană, care ar putea schimba cursul războiului şi ar conferi avantaje lui Vladimir Putin de a câştiga teren, potrivit unei estimări interne realizată de SUA, citată de ABC News.
Doi oficiali americani au declarat, sub anonimat, că ,,sfârşitul lunii martie este un mmoment crucial pentru soarta trupelor ucrainene”, în contextul în care pachetul de asistenţă militară şi financiară din partea SUA întâmpină obstacole în Congres.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Potrivit ABC News, în această săptămână, Casa Albă a făcut o legătură directă între victoria ruşilor în Avdiivka şi lipsa de muniţii a trupelor ucrainene, care au fost nevoite să se retragă.
Oficialii americani prezic că scenarii similare se vor desfăşura şi în alte părţi ale Ucrainei, Kievul fiind forţat să facă alegeri dificile cu privire la locul în care să îşi plaseze apărarea aeriană rămasă.
,,Scopul nostru principal este de a descuraja aviaţia rusă. Dacă nu putem face asta, este timpul să ne facem bagajele", a declarat un oficial ucrainean, conform sursei citate.
UE încearcă să strângă 1,5 miliarde de dolari pentru achiziţia de obuze
Pe fondul întârzierii ajutorului militar din partea SUA, ţările europene se grăbesc să strângă, ,,în regim de urgenţă”, 1,5 miliarde de dolari pentru achiziţionarea de obuze pentru Ucraina, informează Financial Times.
În condiţiile în care producţia europeană de muniţie întâmpină obstacole, Cehia a propus achiziţionarea obuzelor din afara UE, potrivit sursei citate. Praga a luat această iniţiativă, în timp ce capitalele se ceartă pe tema prelungirii principalului instrument de sprijin militar al UE pentru Kiev.
Potrivit Financial Times, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat luni omologilor din UE că Ucraina are nevoie de 2,5 milioane de proiectile de artilerie în acest an, dar că blocul comunitar a trimis doar 400.000. Până în luna martie ar fi trebuit să fie tirmise deja un milion de obuze.
Josepp Borrell, şeful UE pentru politică externă, a declarat că producţia anuală a UE va creşte la 1,4 milioane de obuze până la sfârşitul anului 2024, depăşind SUA, care ar trebui să ajungă la 1,2 milioane anul viitor. Totodată, el a subliniat şi faptul că UE trebuie să facă mai multe eforturi pentru a sprijini Ucraina, mai ales în condiţiile în care situaţia de pe front devine critică, iar Congresul american întârzie să ajungă la un acord în privinţa pachetului de ajutor militar, mai notează sursa menţionată.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe