- Home
- Externe
- IERUSALIM, ISRAEL, (23.05.2014, 12:12)
- Valentin Vidu - Mediafax
ETAPELE vizitei Papei Francisc în Iordania, Cisiordania şi Israel
Papa Francisc efectuează un pelerinaj în Ţara Sfântă, în perioada 24-26 mai, în cadrul căruia va efectua vizite în Iordania, Cisiordania şi Israel, relatează AFP, care prezintă principalele etape ale acestui turneu.
Urmărește
388 afișări
ETAPELE vizitei Papei Francisc în Iordania, Cisiordania şi Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
BETANIA (Iordania) - Pe malul iordanian al Iordanului, în dreptul oraşului palestinian Ierihon, acesta este locul în care Isus Cristos a fost botezat, potrivit tradiţiei, de către Ioan Botezătorul.
În 2009, Benedict al XVI-lea a pus prima piatră la temelia unei noi biserici de rit melkit (greco-catolic) şi unei biserici latine (catolice romane), cele două comunităţi creştine prezentate ca fiind majoritare în Iordania.
BETLEEM (Cisiordania) - Papa va oficia aici o mare mesă în public, în Piaţa Mangeoire, în faţa Bazilicii Naşterii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Protest în Capitală: Un bărbat asupra căruia a fost găsită o sumă mare bani, dus la poliţie
-
Criza politică din Coreea de Sud. Preşedintele Yoon nu va participa la audierea de punere sub acuzare. Motivul invocat
-
Zelenski le cere aliaţilor să-şi onoreze promisiunile privind livrările de arme către Ucraina
Situată în centrul Betleemului, un oraş autonom palestinian, Biserica Naşterii a fost construită în secolul al IV-lea pe locul pe care, potrivit tradiţiei, Maria l-a născut pe Isus, într-un grajd.
Clasat în Patrimoniul Mondial, lăcaşul atrage două milioane de pelerini anual. Clădirea a fost afectată de intemperii şi conflicte, acoperişul fiind supus unor ample lucrări de renovare.
TABĂRA DE REFUGIAŢI DE LA DHEISHEH (Cisiordania) - Înfiinţată în 1949, tabăra de refigiaţi a găzduit mai întâi familii palestiniene izgonite din Ireusalim şi din zona oraşului de către armata israeliană, în timpul Războiului israeliano-arab. În prezent, 14.800 de palestinieni trăiesc în această zonă de la periferia Betleemului, care a devenit a cincea cea mai populată tabără de refugiaţi din Cisiordania, din totalul de 19.
În 2000 Ioan Paul al II-lea a îndemnat, într-o vizită în această tabără, la o soluţionare rapidă a dramei refugiaţilor palestinieni.
BAZILICA SFÂNTULUI MORMÂNT (Ierusalim) - Cel mai important sanctuar al creştinismului a fost construit pe locul în care, potrivit tradiţiei, Isus a fost crucificat, iar apoi coborât în momânt, după care a înviat.
Şase comunităţi de creştini - greci ortodocşi, catolici latini (romani), armeni, copţi, sirieni ortodocşi şi etiopieni - împart acest sanctuar de la "statu quo-ul" din 1852.
Papa Francisc urmează să participe la o rugăciune ecumenică alături de şefi ai altor biserici creştine, acesta reprezentând punctul culminant al pelerinajului său.
ESPALANDA MOSCEILOR/ZIDUL PLENGERII (Ierusalim) - Espalanada Moscheilor, numită Haram al-Sharif ("Sanctuarul Nobil") de către musulmani şi "Muntele Templului" de către evrei, este un loc sacru şi o sursă de tensiuni aproape zilnice între cele două religii.
Străjuită de celebra "Cupolă a Stâncii", esplanada adăposteşte Moscheea Al-Aqsa, cel de-al treilea loc sfânt al islamului.
În partea opusă se află Zidul Plângerii, ultimul vestigiu al celui de-al Doilea Templu evreiesc, distrus în anul 70 de către romani, un loc sacru al iudaismului.
MEMORIALUL YAD VASHEM (Ierusalim) - Consacrat memoriei celor şase milioane de evrei care au căzut victime genocidului nazist în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acest loc adăpostit de o pădure găzduieşte un muzeu, arhive, un zid pe care sunt înscrise numele victimelor şi o Criptă a Amintirii, unde oaspeţii de marcă sunt invitaţi să reaprindă "flacăra eternă".
GRĂDINA GHETSIMANI (Ierusalim) - La poalele Muntelui Măslinilor, în Grădina Ghetsimani, potrivit Noului Testament, s-a rugat Isus, înainte să fie arestat de către romani. În grădină cresc măslini, dintre care unii ar fi milenari.
CENACLUL (Ierusalim) - Potrivit tradiţiei, acesta este locul unde a Isus a luat ultima cină împreună cu apostolii, în timpul căreia a fost instituită euharistia. Tot aici Sfântul Duh s-a pogorât asupra apostolilor, după 50 de zile de la Paşte. Aceste două evenimente marchează, pentru creştini, naşterea Bisericii.
Cenaclul (locul Cinei de Taină) se află la al doilea etaj al acestui edificiu, pe Muntele Sion, iar la parter se află mormântul regelui David. Lăcaşul este totodată un sanctuar musulman.
Acest loc, pe a cărui utilizare Vaticanul doreşte să o recupereze, cristalizează furia credincioşilor evrei radicali care se opun ca Papa să oficieze o mesă pe care o consideră "lipsită de pietate".
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Iranul desfăşoară exerciţii militare în apropierea unităţilor nucleare. „Puterea” reunește membri ai armatei şi ai Gărzilor Revoluţionare islamice
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Documentele Reginei Elisabeta urmează să fie făcute publice în curând. Experții se tem de cenzurarea acestora
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe