- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eurodeputaţii propun o strategie de consolidare a acţiunilor UE în zona Mării Negre
Eurodeputaţii consideră că ar trebui lansată o strategie pentru regiunea Mării Negre care să consolideze coerenţa şi vizibilitatea acţiunii UE în regiune, garantând securitatea resurselor energetice, conform unui raport elaborat de eurodeputatul român Traian Ungureanu, informează un comunicat al PE.
Eurodeputaţii propun o strategie de consolidare a acţiunilor UE în zona Mării Negre (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Strategia pentru regiunea Mării Negre are nevoie de o linie bugetară specifică, ce ar trebui să acorde prioritate atât finanţării de proiecte de dezvoltare la scară mică, dar şi cooperării transfrontaliere, precizează raportul.
Conform eurodeputaţilor, o nouă linie bugetară şi mai multe resurse umane ale UE sunt necesare pentru acest proiect.
Alte priorităţi ar trebui să fie stabilizarea regiunii, asigurarea respectării drepturilor omului, gestionarea migraţiei, îmbunătăţirea securităţii energetice şi promovarea dezvoltării sociale şi de mediu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
-
Ion Cristoiu: Stalingrad: Românii dădeau cu ciocanul în tancurile ruseşti ca să le oprească!
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Eurodeputaţii sugerează, de asemenea, sporirea vizibilităţii planului de acţiune viitor, prin organizarea de reuniuni ministeriale periodice între UE şi ţările riverane (Turcia, Armenia, Azerbaidjan, Georgia, R.Moldova şi Ucraina). Eurodeputaţii consideră Turcia şi Rusia drept parteneri care ar trebui în mod ideal să fie implicaţi corespunzător în cooperarea regională la Marea Neagră.
Parlamentul European sugerează dezvoltarea "unui sistem de avertizare rapidă în cazul conflictelor", care ar servi la consolidarea încrederii în regiune şi la prevenirea escaladării violenţei. Un astfel de sistem se va concentra pe cazuri concrete, cum ar fi dezvăluirea publică a vânzărilor de arme şi a activităţilor militare navale. La acest capitol, eurodeputaţii au exprimat preocupare în legătură cu prelungirea contractului de închiriere pentru flota rusă de la Marea Neagră, staţionată în Peninsula Crimeea.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO