- Home
- Externe
- (26.01.2021, 13:42)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europa Centrală şi de Est au cei mai puţini membri în instituţiile Uniunii Europene. Cine ocupă cele mai multe funcţii
- Conform unui nou studiu, cetăţenii UE din ţările membre centrale şi de est sunt subreprezentaţi în instituţiile blocului.
- Raportul de la European Democracy Consulting a analizat 72 de instituţii, organisme şi agenţii ale UE, datând din 1952 până în prezent, acoperind 89 de roluri şi aproape 500 de deţinători de funcţii.
- Concluzia studiului este că că birocraţia europeană arată o „lipsă de reprezentare şi diversitate”.
Urmărește
1169 afișări
Europa Centrală şi de Est au cei mai puţini membri în instituţiile Uniunii Europene. Cine ocupă cele mai multe funcţii
Populaţia Europei de est se află la finalul clasamentului, deţinând doar 2,7% din funcţii (sau 13 numiri) în întreaga perioadă studiată. În aceeaşi situaţie se află şi central-europenii, care au deţinut 2,3% din roluri (sau 11 numiri) din 1952. Prin comparaţie, europenii din vest au deţinut 61,3% din funcţii (294), sud-europenii aproximativ 27% (129) şi europenii din nordul continentului, aproximativ 7%.
Peste 32% din numirile europenilor occidentali au fost în funcţii de conducere ale instituţiilor UE. Procentul a scăzut la 18% pentru Europa de Nord şi la zero pentru Europa Centrală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
EDC defineşte „Europa de Nord” ca Suedia, Finlanda şi Danemarca, „Europa de Vest” ca Irlanda, Franţa, Ţările de Jos, Belgia, Germania şi Austria, „Europa Centrală” ca Cehia, Slovacia, Ungaria, Croaţia şi Slovenia, „Europa de Est ”ca Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România şi Bulgaria şi „ Europa de Sud”ca Portugalia, Spania, Italia şi Grecia, potrivit POLITICO.
EDC spune că această disparitate este rezultatul oscilării UE între „reprezentare egală a statului şi reprezentare proporţională bazată pe populaţie” şi recomandă instituţiilor UE să recunoască problema şi să publice un raport anual care să precizeze obiective clare pentru îmbunătăţirea reprezentării geografice.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale