- Home
- Externe
- (21.02.2021, 12:14)
- Beatrice Dumitru
Europa şi SUA, discuţii despre strategia împotriva Rusiei. UE va activa pentru prima dată regimul global de sancţiuni
- Europenii şi americanii se vor consulta, luni, la Bruxelles cu privire la strategia împotriva Rusiei.
- UE va activa pentru prima dată regimul global de sancţiuni pentru drepturile omului împotriva Kremlinului.
- Miniştrii europeni de Externe vor reacţiona după ce s-au lovit de refuzul Moscovei de a-l elibera pe opozantul Alexeï Navalnîi.
Urmărește
10824 afișări
Europa şi SUA se vor consulta, luni, la Bruxelles, cu privire la strategia împotriva Rusiei, iar UE va activa pentru prima dată regimul global de sancţiuni pentru drepturile omului împotriva Kremlinului, potrivit mai multor state membre, relatează Le Figaro.
Miniştrii europeni de Externe vor reacţiona după ce s-au lovit de refuzul Moscovei de a-l elibera pe opozantul Alexeï Navalnîi şi după afrontul adus emisarului lor, Josep Borrell, în timpul vizitei acestuia la Moscova, la începutul lunii februarie. La discuţii va participa şi noul secretar de stat al SUA, Antony Blinken, prin videoconferinţă.
Relaţia dificilă cu Vladimir Putin va fi în centrul dezbaterilor dintre cei 27 de ministri şi Anthony Blinken.
„Moscova nu vrea să dialogheze cu UE, ci doar cu unele dintre statele sale membre. Trebuie să oprim această strategie şi să rămânem uniţi. Cu vizita lui Josep Borrell la Moscova, am văzut, am înţeles şi vom învăţa lecţiile, dar acest lucru trebuie făcut într-un mod calm şi structurat," a spus un diplomat european.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Recep Erdogan vrea să îmbunătăţească colaborarea dintre Turcia şi Statele Unite, după multe dispute avute în ultimii ani
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria