- Home
- Externe
- (12.07.2024, 18:36)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europa vrea să-şi consolideze capacitatea militară. Patru ţări UE au decis să dezvolte împreună rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune
- Franţa, Germania, Italia şi Polonia anunţă un plan de dezvoltare de rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune.
- Membrii europeni ai NATO încearcă să îşi demonstreze angajamentele în domeniul apărării.
Urmărește
3557 afișări
Europa vrea să-şi consolideze capacitatea militară. Patru ţări UE au decis să dezvolte împreună rachete de croazieră cu rază lungă de acţiune
Franţa, Germania, Italia şi Polonia intenţionează să proiecteze şi să construiască rachete cu rază lungă de acţiune, pe măsură ce Europa îşi intensifică eforturile de a-şi consolida capacităţile militare, scrie Bloomberg.
„Acesta este în mod clar un segment pe care nu îl avem", a declarat joi reporterilor ministrul francez al apărării, Sebastien Lecornu, în marja unui summit NATO la Washington. Iniţiativa va permite „o capacitate de foc cu rază lungă de acţiune şi în adâncime", a spus el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Lecornu a sugerat, de asemenea, că noul guvern laburist al Regatului Unit, condus de Keir Starmer, ar putea adera la pactul celor patru ţări, potrivit Euractiv.
Un prim proiect de document urmează să fie publicat până la sfârşitul acestui an, iar detalii precum specificaţiile vor fi elaborate ulterior, a adăugat Lecornu.
Acordul vine pe măsură ce aliaţii europeni ai Washingtonului îşi evidenţiază eforturile de a-şi asuma mai multe responsabilităţi de apărare regională, în contextul prelungirii invaziei ruseşti în Ucraina.
În prezent, Europa se bazează în mare măsură pe SUA pentru rachete cu rază lungă de acţiune, precum şi pentru alte capacităţi militare critice, cum ar fi apărarea aeriană şi antirachetă şi sistemele informatice avansate necesare pentru desfăşurarea războiului.
Anterior, Germania a declarat că intenţionează să desfăşoare rachete americane cu rază lungă de acţiune pe teritoriul său în 2026, primul astfel de pas de la sfârşitul Războiului Rece.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe