- Home
- Externe
- BUCUREŞTI , (03.12.2018, 15:01)
- Departamentul Social - Mediafax
Europarlamentar ALDE: Analizăm posibilităţile legale de a denunţa raportul MCV la Curtea Europeană de Justiţie
Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai a anunţat, într-o declaraţie, că sunt analizate posibilităţile legale pentru denunţarea raportului MCV la Curtea Europeană de Justiţie, acuzând că documentul este unul pur politic.
Urmărește
1424 afișări
Europarlamentar ALDE: Analizăm posibilităţile legale de a denunţa raportul MCV la Curtea Europeană de Justiţie
"Ultimul raport a fost emis acum trei săptămâni şi a arătat tuturor, nu numai României, cât de autoritar este comportamentul Comisiei Europene. Pentru că solicită, în cadrul recomandărilor, amânarea procedurilor legale şi suspendarea legislaţiei, ceea ce nu este în acord cu tratatele europene pentru că ştim cu toţii că justiţia este o chestiune de subsidiaritate (...) După mine, acesta nu este un instrument legal, ci unul politic, folosit de Comisia Europeană, de diferitele formaţiuni politice şi, dacă ne uităm la istoria acestui raport, pus în 2006, ale căruia patru obiective au fost deja îndeplinite încă din 2010, avem 8 ani de când interesele politice sunt contrare României. Noi acum analizăm posibilităţile legale de a denunţa acest raport în faţa Curţii Europene de Justiţie pentru că, din punct de vedere legal, este un document accesoriu tratatului nostru de aderare, iar dacă ambele părţi sunt de acord să încheie acest document, suntem obligaţi să mergem în faţa Curţii. Nu se poate numi justiţie ceea ce conţine acest raport, ci politicianism pur, ceea ce nu este acceptabil", a declarat Norica Nicolai, pentru EuReporter.
O altă nemulţumire referitoare la raportul MCV este cea potrivit căreia raportul nu a abordat teme cheie, precum cea a protocoalelor secrete încheiate între SRI şi instituţiile din justiţie, între care şi Consiliul Superior al Magistraturii, instituţia cu rol de garant al independenţei justiţiei. Curtea Constituţională a amânat pronunţarea pentru şedinţa din 11 decembrie cu privire la conflictul juridic între Parlament şi Ministerul Public, care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.
Comisia Europeană a recomandat României, în raportul MCV prezentat, să elaboreze un cadru legal care să permită supravegherea eficientă a activităţilor serviciilor de informaţii şi a colaborării acestora cu instituţiile judiciare. Pe de altă parte, adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunţă Comisia Europeană marţi, recomandând în raportul MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Cât costa acum 25 de ani un apartament din Cluj care se vinde cu 150.000 de euro acum. Suma era incredibil de mică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe