Evoluţia norului de cenuşă vulcanică face dificile previziunile - VIDEO

Direcţia generală de aviaţie civilă (DGAC) din Franţa apreciază că lipsa de informaţii privind fenomenul creat de norul de cenuşă vulcanică se datorează evoluţiei permanente a situaţiei, relatează, luni, cotidianul Le Figaro.

Urmărește
138 afișări
Imaginea articolului Evoluţia norului de cenuşă vulcanică face dificile previziunile - VIDEO

Evoluţia norului de cenuşă vulcanică face dificile previziunile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu, directorul DGAC, Patrick Gandil, subliniază că nu a văzut niciodată "un fenomen atât de dificil de prevăzut, la care descoperim ceva nou din şase în şase ore, cu fiecare buletin meteorologic".

Începând de joi, aproximativ 30 de ţări europene au introdus măsuri de închidere totală sau parţială a spaţiului lor aerian, pe măsura deplasării norului de cenuşă emis de vulcanul islandez Eyjafjöll, care poate afecta reactoarele avioanelor.

Aceste măsuri costă sectorul peste 200 de milioane de dolari (147,3 milioane de euro) pe zi, potrivit Asociaţiei internaţionale de transport aerian (IATA).

Numeroase companii aeriene încep să exercite presiuni asupra autorităţilor pentru redeschiderea spaţiilor aeriene, criticând absenţa unor calcule privind concentraţia de cenuşă din atmosferă.

"Nu cred că luăm destule măsuri de precauţie", a afirmat Patrick Gandil. "Încercăm la nivel colectiv să diminuăm constrângerile, atât cât este posibil", a adăugat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici