Examenul de istorie din Rusia va avea noi întrebări despre războiul din Ucraina. Ce li se va cere elevilor de clasa a XI-a să ştie

  • Versiunea demo a examenului de stat unificat de istorie din Rusia pentru anul 2025 include întrebări despre războiul din Ucraina şi teritoriile ocupate.
  • Primele întrebări introduse la examenul de istorie din Rusia despre războiul din Ucraina au fost introduse din 2023.
Urmărește
1433 afișări
Imaginea articolului Examenul de istorie din Rusia va avea noi întrebări despre războiul din Ucraina. Ce li se va cere elevilor de clasa a XI-a să ştie

Istorie cu forţa: Examenul de istorie din Rusia va avea noi întrebări despre războiul din Ucraina. Ce li se va cere elevilor de clasa a XI-a să ştie

Elevii de clasa a XI-a din Rusia vor avea noi întrebări despre războiul din Ucraina şi teritoriile ucrainene ocupate ilegal de armata rusă la examenul de istorie din 2025, scrie Ukrainska Pravda, citând informaţiile colectate de publicaţia rusă independentă Verstka.

Concret, elevii trebuie să cunoască numele comandantului Batalionului Sparta, o unitate a forţelor armate ruse care a fost angajată în războiul împotriva Ucrainei din 2014.

În plus, o altă cerinţă dată elevilor este aceea de a asocia locaţii geografice cu evenimente şi date istorice. În special, elevii de clasa a XI-a sunt aşteptaţi să identifice faptul că „oraşul Herson a devenit parte a Federaţiei Ruse în timpul SVO (operaţiune militară specială, termen folosit de Moscova pentru a descrie acţiunile Rusiei pe teritoriul ucrainean – n.r.) în anii 2020”.

O altă sarcină le cere elevilor de clasa a XI-a să facă asocieri între Bătălia de pe gheaţă din 1242, războiul în curs împotriva Ucrainei, Bătălia de la Poltava din 1709 şi Bătălia de la Moscova din 1941 şi participanţii la aceste evenimente, relevă sursa citată.

Primele întrebări privind războiul Rusiei împotriva Ucrainei au apărut în subiectele de examen la istorie pentru elevii de clasa a XI-a în anul 2023. La momentul respectiv, întrebările erau, printre altele, despre lansarea primei centrale nucleare din lume şi expediţia Magellan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici