- Home
- Externe
- BERLIN, (14.12.2018, 17:19)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Existenţa unui „al treilea sex”, recunoscută într-o ţară dezvoltată din Uniunea Europeană. Cum se va numi acesta
Germania a devenit, vineri, prima ţară europeană care recunoaşte existenţa unui "al treilea sex" în documentele de stare civilă, după ce Bundestag - camera inferioară a parlamentului de la Berlin - a votat pentru introducerea noţiunii în legislaţie, potrivit huffingtonpost.fr.
Urmărește
14118 afișări
Prima ţară europeană care recunoaşte existenţa unui "al treilea sex" în acte
Această dispoziţie există deja în legislaţiile altor ţări, precum Australia, India, Nepal şi Noua Zeelandă.
Proiectul de lege înaintat de marea coaliţie dintre conservatori şi social-democraţi a fost votat doar de deputaţii majorităţii.
Liberalii, în schimb, au fost de părere că textul nu este complet, mai ales din cauza faptului că apartenenţa la acest "al treilea sex" trebuie dovedită printr-o adeverinţă medicală sau printr-o declaraţie pe proprie răspundere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
Tribunalul constituţional federal german a cerut, pe 8 noiembrie, ca în documentele administrative să poată fi înscrisă o altă menţiune decât "bărbat" sau "femeie". Tribunalul a dat ca termen sfârşitul anului 2018 pentru ca deputaţii să se exprime asupra acestei menţiuni, care va fi adăugată în registrele de naşteri.
Din mai 2013, în Germania există posibilitatea de a nu completa în acte câmpul dedicat sexului.
În mai 2018, în Olanda, un cetăţean a obţinut în justiţie dreptul de a nu fi identificat în actul de naştere ca bărbat sau femeie.
Potrivit statisticilor ONU, între 0,05% şi 1,7% din populaţia mondială se declară intersex.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe